Olimpija bo v finalu igrala z Aluminijem

Prva liga 12. Apr 201820:38 > 20:40
Danilo Vezjak

Nogometaši Aluminija so na povratni tekmi pokala Slovenije z Gorico iztržili remi 2:2 in bodo 30. maja ob Olimpiji igrali v finalu. Odločilen gol je z enajstmetrovke dosegel Josip Zeba.

Aluminij, ki je prvo tekmo v Novi Gorici dobil z 2:1, je povedel v osmi minuti, ko je Mario Jurčević vzel žogo Tinetu Kavčiču in podal Marku Nuniću, ta pa je natančno meril z glavo. To je bila tudi edina resna akcija gostiteljev v prvem polčasu.

Goričani so zaigrali bolj tvegano, kar se jim je obrestovalo v 24. minuti. To je bil hiter prenos žoge, Miran Burgič je z glavo mojstrsko zadel po podaji Gregoriča.

Na spolzkem igrišču bi Gorici le pet minut pozneje skoraj uspel preobrat. Denis Šme je v kazenskem prostoru podrl Burgića, ki pa je z enajstmetrovke stresel vratnico.

Na začetku drugega polčasa so gostje povedli, potem ko je Bede Osuji kaznoval veliko napako domače obrambe.

Ob koncu 70. minute je imel Francesco Tahiraj veliko priložnost za Aluminij. Nemanja Jakšić ga je lepo zaposlil, Tahiraj je bil sam pred Sorčanom, toda žoga je zletela pol metra mimo gola.

Gorica je po drugem rumenem kartonu ostala brez Uroša Celcerja.

Ko je že kazalo, da bo potreben podaljšek, je Marko Tešija na golovi črti z roko zaustavil strel Jakšića in dobil rdeči karton, Aluminij pa strel z bele točke. Natančen je bil Josip Zeba.

Aluminij bo drugič v zgodovini igral v pokalnem finalu.

Olimpija je vstopnico za finale dvignila v sredo, potem ko je tudi na povratni tekmi ugnala Celje.