Stolica: Nadaljevati moramo z uspešnim delom

Prva liga 12. Jun 201820:08 > 20:13
NK Olimpija Ljubljana

Olimpija je v ponedeljek razkrila ime novega trenerja. Na vroči stolček se je vsedel Ilija Stolica, ki se je danes predstavil javnosti.

39-letni srbski strokovnjak je spregovoril za klubsko televizijo in spletno stran ter razkril cilje za prihodnost.

Jasno mi je, da prihajam v klub z velikimi ambicijami in pričakovanji, kar je bilo pravzaprav odločilnega pomena pri odločitvi, da gremo skupaj v novo avanturo in zmage,” pravi Ilija Stolica in dodaja, da je ponudbo predsednika Milana Mandarića sprejel v hipu: “Od trenutka, ko sem bil kontaktiran s strani Olimpije, sem pogledal precej tekem in recimo, da sem seznanjen s kakovostjo moštva. Ob tej priložnosti bi rad čestital za osvojeno dvojno krono, kar je fenomenalen uspeh. Mi moramo nadaljevati, kjer se je začelo, Olimpiji pa drugo leto zapored prinesti takšne uspehe in veselje kot v zadnji sezoni.

Nekdanji trener Voždovca, Vojvodine in selektor mlajših srbskih reprezentanc se je kot trener Vojvodine z Olimpijo pomerili v zimskem pripravljalnem obdobju, ko je Ljubljančane premagal s 3:2: “Videl sem dve kakovostni, čvrsti ekipi, in to je bila mogoče tekma, ki ne spominja na pripravljalno. Videli smo ogromno tekmovalnega naboja, moštvi, ki sta želeli igrati. Vem, kaj me čaka, ko bom prišel pred igralce Olimpije.

Olimpija je klub z ogromno navijači, s tradicijo. To je klub, ki si zasluži najboljše rezultate. Rezultati so vedno merilo uspeha, obstajajo pa različni načini, kako priti do rezultata. Lahko rečem, da bomo igrali napadalen nogomet. Na vsaki tekmi bomo poskušali dominirati in poskrbeti za zadovoljstvo ob naših tekmah,” o svoji nogometni filozofiji govori Stolica, ki bo v Ljubljano pripeljal tudi svoj strokovni štab. Pomagali mu bodo pomočnika trenerja Aleksandar Linta in Goran Sretenović, kondicijski trener Duško Korač ter trener vratarjev Miljan Vesić.

Prvi trening bodo Ljubljančani opravili v sredo, že čez teden dni pa bodo na žrebu v Nyonu dobili prvega nasprotnika v boju za uvrstitev v ligo prvakov.

Čas za spoznavanje in za pripravo bo kratek. Imamo štiri tedne časa. Vem, da bomo dali vse od sebe, da se maksimalno pripravimo in da imamo hitro sestavljeno ogrodje moštva. Kdo ostaja, kdo bo tukaj, kdo bo šel. Moramo se kakovostno pripraviti na tekmovanje, ki je največje v Evropi. Komaj čakam jutrišnji začetek, vsi skupaj pa komaj čakamo prvo tekmo v ligi prvakov,” je zaključil Stolica, ki je podpisal dveletno pogodbo.