Olimpija na Bonifiki visoko razbila Koper

Prva liga 17. Okt 201821:34 > 21:47
NK Olimpija Ljubljana

Olimpija je na prvi četrtfinalni tekmi Pokala Slovenije danes visoko s kar 5:0 ugnala Koper in tako praktično že odločila kdo se bo uvrstil v polfinale. Povratna tekma v Stožicah konec meseca bo tako zgolj formalnost.

Olimpija je zmagovalca odločila že v uvodnih minutah, ko so od 12. minute dalje vodili že z 2:0. Mrežo Koprčanov je načel Stefan Savič, ki je zadel po podaji Asmirja Suliča. Za 2:0 je v 12. minuti zadel Kingsley Boateng. Pred koncem polčasa je zmajem je za izdatno prednost iz neposredne bližine poskrbel še Andres Vombergar.

V drugem polčasi so zmaji znova zadeli hitro, še drugič na tekmi je bil uspešen Boateng. V drugem polčasu je Olimpija še osvežila svojo ekipo in rezervist Rok Kronaveter je v 84. minuti postavil končni rezultat 5:0.

Koper: Grlj, Hadžić, Petrović, Bukara (od 46. Cvek), Tomić (od 56. Kovačević), Glavaš, Opara (od 82. Maslić), Fatić, Vrdoljak, Baša, Štromajer. Trener: Damir Milinović.

Olimpija: Vidmar, Boakye, Zarifović, Gorenc, Štiglec, Putinčanin, Valenčič (od 63. Tomić), Boateng, Suljić (od 63. Kronaveter), Savić, Vombergar (od 68. Lupeta). Trener: Zoran Barišić.

Povratna tekma teh dveh ekip sledi 31. oktobra v Stožicah. Preostale tri tekme četrtfinala bodo na sporedu prihodnji teden.