Olimpija pred večnim derbijem nadigrala Triglav

Prva liga 21. Okt 201819:11 > 19:18
NK Olimpija/SPS

Zadnji obračun 13. kroga Prve lige Telekom Slovenije je z 2:0 dobila Olimpija, ki je v Stožicah premagala kranjski Triglav.

Trener zmajev Zoran Barišić je v prvo postavo tokrat uvrstil Mackyja Bagnacka in Roka Kronavetra, Olimpija pa je tekmo začela silovito. Po prvi petnajstih minutah so se maloštevilčni navijači na stadionu lahko le spraševali, kako je rezultat še vedno začetnih 0:0. V omenjenem obdobju so domači nogometaši namreč preko Saviča stresli prečko, Kronaveter je bil dvakrat nenatančen, kot tudi Boakye in na koncu še s škarjicami Vombergar. Gostje so v nadaljevanju prvega dela vzpostavili ravnotežje, a se pred odmorom vendarle znašli v zaostanku. Savić je tik pred koncem polčasa odlično prodrl v kazenski prostor in izsilil prekršek, enajstmetrovko pa je uspešno izvedel Kronavater.

Gostitelji so v drugem polčasu nadzirali dogajanje na zelenici. Kronaveter je bil ves čas razpoložen in takoj na uvodu dvakrat zapretil, a bil neuspešen. Triglav se je uspešno branil do 69. minuti, ko so najprej Putinčanin, Savić in Vombergar zgrešili, naposled pa je Kingsley Boateng z neposredne bližine zadel za končnih 2:0.

Aktualni državni prvaki tako na večni derbi v Maribor odhajajo s petimi točkami zaostanka. Najpomembnejša tekma pred zimskim premorom je na sporedu prihodnjo soboto ob 16.45 v Mariboru.