Olimpija v pripravah tudi z dvema velikanoma!

Prva liga 12. Jun 201918:19 > 18:31
NK Olimpija/SPS

Poletni premor za klube v Prvi ligi Telekom Slovenije je vselej zelo kratek. Na treninge so se vrnili tudi nogometaši Olimpije, ki jih v pripravah čakata tudi dve zelo posebni tekmi.

Zmaje v pripravah na novo tekmovalno sezono čaka šest prijateljski tekem. Pomerili se bodo s klubi iz Srbije, Hrvaške, Makedonije in Rusije, med njihovimi tekmeci pa bosta tudi srbski velikan Partizan in hrvaški velikan Dinamo Zagreb.

Za zeleno-bele se bo niz tekem pričel 19. junija, ko se bodo pomerili s Škendijo, tri dni kasneje bo sledil že prvi derbi, ko bo Olimpijo na Maksimirju pričakal aktualni hrvaški prvak, zagrebški Dinamo.

Ljubljančani bodo zatem igrali štiri zaporedne tekme v Sloveniji, kjer bodo njihovi tekmeci NK Radnički iz Niša (26. junij), ruski klub Soči (29. junij) in FK Tuzla City (4. julij), za konec pa sledi še poslastica – obračun z Beograjskim Partizanom v Stožicah (6. julij) – s katerim bodo varovanci Safeta Hadžića sklenili niz pripravljalnih tekem pred začetkom evropskih kvalifikacij.

Klub za obračun s Partizanom pripravlja posebno akcijo, ki jo bodo predstavili v četrtek.

Spored prijateljskih tekem
19. junij: Olimpija Ljubljana – KF Škendija (tekma zaprtega tipa)
22. junij: GNK Dinamo Zagreb – NK Olimpija Ljubljana (Stadion Maksimir)
26. junij: NK Olimpija Ljubljana – FK Radnički Niš (tekma zaprtega tipa)
29. junij: NK Olimpija Ljubljana – PFC Soči (tekma zaprtega tipa)
4. julij: NK Olimpija – FK Tuzla City (tekma zaprtega tipa)
6. julij: NK Olimpija – FK Partizan (Stadion Stožice)