Albert Riera v eminentni druščini (FOTO)

Nogomet 19. Jun 202316:08 0 komentarjev
Albert Riera
Ko so ustoličili Alberta Riero, so v Olimpiji naredili še veliko boljšo potezo, kot so takrat mislili. Foto: Aleš Fevžer

Zdaj že nekdanji trener Olimpije Albert Riera po naporni sezoni uživa zaslužene počitnice in polni baterije pred novimi izzivi.

Novo vodstvo Olimpije je pred začetkom sezone ustoličila španskega strokovnjaka Alberta Riero, ki ga je slovenski nogometni svet že poznal kot nogometaša Zavrča in Kopra. Kot trenerja še ne, zato pomislekov ni manjkalo, niti jeze, saj je moral klop Olimpije tedaj zapustiti legendarni Robert Prosinečki.

Na začetku so bili z novim vodstvom Olimpije na bojni nogi tudi najzvestejši navijači zeleno-belih Green Dragons, ki so Rieri pripravili vroč, neprijeten sprejem, na koncu pa jim je z super predstavami na igrišču prerasel k srcu. Zmaje je preporodil in Olimpijo z veliko prednostjo popeljal do državnega naslova, nato pa z nekaj sreče v Celju tudi do pokalne lovorike.

Pogodbe na žalost navijačev Olimpije z Ljubljančani ni podaljšal. Španski strokovnjak je trdil, da ponudbe vodstva za podaljšanje pogodbe ni dobil, vodstvo pa je javnost obvestilo, da je zahteval odločno preveč in da ni pri dzravi pameti.

View this post on Instagram

A post shared by Albert Riera (@11riera11)

Riera polni baterije z velikani nogometa

Riera in njegov pomočnik Pablo Remon Arteta sta tako na nič kaj prijeten način zapustila Ljubljano, še preden pa se lotita novega projekta pa na morju polnita energijo. In to ne sama. Slovitih imen ne manjka.

Družba jima delata tudi za mnoge najboljši trener vseh časov Josep Guardiola, ki je City v tej sezoni popeljal do dvojne krone, trener Arsenala Mikel Arteta ter tudi nekdanji vratar Liverpoola in španske izbrane vrste Pep Reina. Nogometni veljaki se kratkočasijo tudi z igranjem golfa. “Klasična poletna fotografija s plešastima Pepoma,” je na Instagramu hudomušno zapisal 41-letni španski trener, ki je proti Olimpiji sprožil postopek zaradi neizpolnjenih obveznosti.

Albert Riera
Foto: Albert Riera/IG

“Olimpija sezono po dvojni kroni začenja z dolgovi. Klub je pokazal, da si igralci in osebje ne zasluži prijetnih počitnic. To je dejstvo. Še enkrat hvala za lepo gesto,” je za naš medij pred dnevi pojasnil Riera.

“Na žalost izgleda, da se bo NK Olimpija znova morala soočiti z Uefo in pismi, ki jih bomo poslali evropski nogometni zvezi. Zgodovinsko vemo, da je NK Olimpija izgubila vse boje z Uefo, saj nimajo nikoli prav,” je bil kritičen Španec.

Olimpija bo v torek dobila tekmeca v kvalifikacijah za ligo prvakov. Vanje vstopajo kot nosilci. Potrdila je tudi, da je s strani Uefe dobila zeleno luč, da lahko nastopijo v tekmovanjih pod okriljem lige prvakov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!