Riera ima dovolj, Olimpija bo imela spet težave z Uefo

Nogomet 11. Jun 202321:20 0 komentarjev
Albert Riera Prva liga Telemach RAdomlje -Olimpija
Albert Riera je prišel do četrte zmage v nizu na klopi Celja. FOTO: Aleš Fevžer.

Albert Riera in NK Olimpija še nista zakopala bojne sekire. Španec je znova udaril po vodstvu Ljubljančanov.

Albert Riera naj bi zaradi neizpolnjenih obveznosti sprožil postopek proti Olimpija pri Uefi. Obrnili smo se na vodstvo NK Olimpija, ki pa zadeve ni želelo komentirati. “Olimpija sezono po dvojni kroni začenja z dolgovi. Klub je pokazal, da si igralci in osebje ne zasluži prijetnih počitnic. To je dejstvo. Še enkrat hvala za lepo gesto,” je zapisal španski selektor.

Riera je za naš medij pojasnil: “Kako si lahko kot nogometaš osredotočen na naslednjo sezono, ko pa še nisi prejel plačila in bonusov iz prejšnje. Nič bonusa za osvojitev pokala, ne za osvojitev državnega prvenstva.”

“Na žalost izgleda, da se bo NK Olimpija znova morala soočiti z Uefo in pismi, ki jih bomo poslali evropski nogometni zvezi. Zgodovinsko vemo, da je NK Olimpija izgubila vse boje z Uefo, saj nimajo nikoli prav,” je kritičen Španec. Zaključil je z naslednjimi besedami: “Še naprej se borimo za zdravje kluba.”

Spomnimo, NK Olimpija Ljubljana je od marca pod temeljitim drobnogledom Uefe. V primeru finančne nediscipline ji grozi celo izključitev iz tekmovanj pod njenim okriljem.

Svoje je po sezoni povedal tudi predsednik kluba Adam Delius, ki je udaril po Albertu Rieri in dejal, da ta “ni pri zdravi pameti.” Kako se bo zadeva razpletla?

V Ljubljani so sicer že našli novega stratega. Na vročo klop Olimpije bo po za klub izjemno uspešni sezoni sedel Portugalec Joao Henriques.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!