Maribor premagal Celje in našel prvo zimsko okrepitev

Nogomet 12. Dec 202316:42 0 komentarjev
Maks Barišić. Foto: Aleš Fevžer

Kadrovski cunami v Ljudskem vrtu se začenja. Najprej je zapihal v smer prihodov. Po naših informacijah bo prva zimska okrepitev vijolic Maks Barišić.

Ko je zdrav, je Maks Barišić eden najboljših posameznikov Prve lige Telemach. 28-letnik je s predstavami v dresu Kopra potrkal tudi na vrata slovenske reprezentance, nato pa je marca 2022 doživel hudo poškodbo kolena, po kateri se je šele v tej sezoni vrnil na visoko raven predstav.

V tem tekmovalnem obdobju je Primorec znova dokazal svojo kakovost in s svojimi predstavami zbudil zelo resno zanimanje vodilne ekipe Prve lige Telemach Celja. Grofje so svoj interes podkrepili z uvodnimi sestanki z upravo Kopra, na katerih so izvedeli ceno, ki so jo na Bonifiki postavili za svojega prvega zvezdnika. Odškodnina je bila nastavljena na 200.000 evrov.

Maks Barišić. Foto: Uroš Skaza

Ne v Celje, Barišić odhaja v Maribor

A še preden bi vodstvo kluba iz mesta ob Savinji izpeljalo posel, so se v zadevo vmešali Mariborčani. In ne le vmešali, v nameri po zimski prevetritvi moštva in dodajanju kvalitete na vseh igralnih položajih so vijolice k zadevi pristopile zelo konkretno in po naših informacijah je posel tik pred realizacijo. Pretehtala je igralčeva želja, da obleče dres vijolic.

Če ne bo velikega preobrata bo Maks Barišič tako postal prva okrepitev NK Maribor v drugem mandatu Anteja Šimundže, Koper pa bo vrzel skušal nadomestiti tudi z mladim Hrvatom Petrom Petriškom, ki podobno kot Fran Tomek na Bonifiko prihaja iz zagrebške Dubrave.

V tej sezoni je Maks Barišić dosegel tri gole in prispeval štiri asistence. Zaradi poškodbe zadnje stegenske mišice je zadnjo tekmo v majici kanarčkov očitno že odigral.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!