Novi črni oblaki nad NK Olimpijo: huda kazen NZS

Nogomet 28. Okt 202214:39 1 komentar
FOTO: Aleš Fevžer.

Čeprav se je v zadnjih dneh nehalo pisati o neplačanih obveznostih NK Olimpija, je zdaj sledil nov udarec. Zaradi visokega dolga do nekdanjih nogometašev ji je Nogometne zveza Slovenije (NZS) izrekla hudo kazen, je prva poročala spletna stran Planet nogomet. Vse skupaj je sklepu, ki je bil izdan 28. oktobra na Brdu pri Kranju, potrdil NZS.

Nogometaše Olimpije, ki prepričljivo vodijo na lestvici Prve lige Telemach, v nedeljo čaka derbi kroga s Koprom (15.00, prenos na SK). Dopoldanska novinarska konferenca je minila v optimističnem slogu. Kmalu zatem je luč sveta ugledala nova zgodba, ki priča o tem, da zakulisje uspešne zgodbe na igrišču še zdaleč ni tako zgledno.

Potem ko je vodstvo NK Olimpija v zadnjih tednih krčevito branilo svoje ime in poudarjalo, da je v klubu vse tako, kot mora biti, je sledila nov udarec za navijače zeleno-belih. Zaradi neplačanih obveznostih do nekdanjih članov jo je NZS kaznovala s prepovedjo registracije igralcev v naslednjih dveh prestopnih rokih ter denarno kaznijo v višini 19 tisoč evrov.

Zmaji nekdanjim nogometašem dolgujejo več kot 253 tisoč evrov. Sodeč po dokumentu, na katerega se sklicuje Planet nogomet, so na listi upnikov Sava Petrov, klub mu je dolžen 14.640 evrov, Nino Pungaršek (8895 evrov), Aljoša Matko (21.900 evrov), Ivan Banić (7600 evrov), Nik Prelec (14.125 evrov), Neven Đurasek (13.700 evrov), Tomislav Tomić (32.200 evrov), Nik Kapun (55.979 evrov), največ pa dolgujejo Urošu Korunu – kar 84.820 evrov. Obsežen sklep, ki ga je podpisal disciplinski sodnik NZS Boštjan Jeglič, si lahko ogledate tukaj.

Po naših informacijah kazen še ni pravnomočna oziroma dokončna. Olimpija se je namreč lahko na kazen v naslednjih treh dneh še pritoži. A dejstvo je, da nove informacije potrjujejo veliko plačno nedisciplino, na katero sta v pogovor za naš medij opozorila že nekdanja trenerja Robert Prosinečki in Savo Milošević.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje