Pred vrati Gorice je odmevna okrepitev

Nogomet 17. Maj. 202218:19 > 18:261 komentar
Delite:
Amedej Vetrih naj bi bil blizu prestopa v Gorico.

Pri Gorici, ki se je z drugoligaškim naslovom vrnila med prvoligaše, že sestavljajo ekipo, s katero bodo nastopali v naslednji sezoni. Povsem blizu prihoda med štirikratne slovenske prvake je nekdanji slovenski reprezentant z bogatimi izkušnjami igranja v prvi turški ligi Amedej Vetrih.

Gorica je s precej mlado ekipo prepričljivo osvojila drugoligaški naslov in se je ekspresno vrnila v prvo ligo, iz katere je izpadla prejšnji sezoni. Tudi takrat je imela status povratnika med prvoligaše. Da se kaj takega ne bi ponovilo, so pri Gorici, še preden se je ta zaključila, že usmerili pogled v novo sezono.

Tamkajšnji športni direktor Admir Kršić išče okrepitve, ki bi trenerju Miranu Srebrniču zagotovile konkurenčnost v prvoligaški druščini. Na uho nam je prišlo, da je eno že našel. Tik pred privolitvijo za povratek v Novo Gorico je namreč uveljavljeni Amedej Vetrih, ki se po koncu sezone razhaja s turškim prvoligašem Gaziantepom, zdaj pa naj bi bil pripravljen na povratek v prvo slovensko ligo in svoj nekdanji klub.

Pred enim letom je pomagal premagati Hrvate

31-letni vezist bo, če bo v Gorico res prišel, s seboj prinesel bogate izkušnje iz prve turške lige, v kateri je v zadnjih treh letih za Gaziantep in Rizespor odigral 67 tekem in zabil en gol.

Je tudi občasni reprezentant, za Slovenijo je odigral 14 tekem. V zadnji ligi narodov, ki jo je Slovenija dobila, je nastopil na vseh šestih tekmah, dve pa odigral tudi v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2020. Na igrišču je bil tudi ob odmevni zmagi nad Hrvaško v Stožicah pred letom dni.

V prvi slovenski ligi je Vetrih za Gorico, pri kateri je začel nogometno pot, in Domžale, iz katerih je leta 2019 prestopil v Turčijo, odigral 203 tekem in dosegel 25 golov.

Dvakrat, z Gorico leta 2014 in z Domžalami leta 2017, je bil pokalni prvak.

Komentari

Vaš komentar