Paradoks: Barišić in Delius za pomoč prosila Mandarića

Nogomet 29. Okt 202213:38 0 komentarjev
Mandarić Delius
Milan Mandarić je oktobra 2021 predal posle Adamu Deliusu. FOTO: Aleš Fevžer.

Vse bolj je jasno, da je Olimpija, kljub odličnim rezultatom, v velikih finančnih težavah. Ob kazni Nogometne zveze Slovenije, ki jo je prejela zaradi neplačevanja nekdanjih igralcev, je dolgov še ogromno. Tudi do nekdanjega predsednika Milana Mandarića, ki ga je zdajšnje vodstvo kluba prosilo, naj začasno odloži zahtevo po izplačilu približno milijona evrov dolgov.

Včeraj je veliko prahu v slovenskem nogometnem prostoru dvignila kazen, ki so jo pri Nogometni zveze Slovenije naložili Olimpiji. Kaznovali so jo s prepovedjo registracije igralcev v naslednjih dveh prestopnih rokih in denarno kaznijo v višini 19 tisoč evrov zaradi dolga v višini 253 tisoč evrov do njenih nekdanjih nogometašev.

Zdajšnjemu vodstvu Olimpije na čelu s predsednikom Adamom Deliusom in direktorjem Igorjem Barišićem očitno teče voda v grlo. Iz zanesljivih virov smo namreč izvedeli, da sta se glavna operativca ljubljanskega kluba ta teden sestala s prejšnjim predsednikom Olimpije Milanom Mandarićem.

Zdaj sta ga prosila, naj začasno ustavi postopek na sodišču, kamor je šel iskati pravico. To je paradoks, po lanskoletnem prevzemu z zdajšnjim vodstvom Olimpije namreč ni ostal v dobrih odnosih. Od Olimpije terja približno milijon evrov dolga.

Komu vse je Olimpija še dolžna?

Iz virov blizu nekdanjega predsednika smo izvedeli, da se to najverjetneje ne bo zgodilo, zato Olimpijo v naslednjih mesecih čaka precej dela, da se izvleče iz finančne zagate, v kateri je. Omenjena dolgova namreč še zdaleč nista edina, ki ju ima.

Po naših informacijah je Olimpija dolžna tudi zdajšnjim nogometašev članske ekipe, in sicer približno 150 tisoč evrov za premije iz preteklosti. To je izjavo za javnost, ki so jo pri Olimpiji objavili včeraj in v njej zatrdili, da tekoče obveznosti plačujejo, postavlja na laž.

Ob tem obstaja seveda tudi dolg do nekdanjih trenerjev Sava Miloševića, Roberta Prosinečkega in Dina Skenderja ter še nekaterih članov nekdanjega strokovnega vodstva kluba, ki presega milijon evrov. Pri Olimpiji so približno sto tisoč evrov dolžni tudi agenciji za športni turizem B4SPORT CAMPS, kot tudi 7.590 evrov agenciji Passport Europe, ki je organizirala prevoz na famozno julijsko evropsko gostovanje v Luksemburg.

Albert Riera. FOTO: Aleš Fevžer.

Jutri derbi vodilnih v Stožicah

Olimpiji gre na igrišču medtem odlično. Pod vodstvom trenerja Alberta Riere, s katerim je vodstvo zadelo v polno, Ljubljančani prepričljivo vodijo na prvenstveni lestvici.

Na vrhu imajo pred drugouvrščenim Koprom osem točk prednosti, medtem ko imajo pred večnim tekmecem Mariborom rekordnih 17 točk naskoka.

S Koprom se bodo v derbiju 15. kroga Prve lige Telemach pomerili prav jutri, tekma v Stožicah se bo začela ob 15. uri (prenos na SK).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!