Selektorjev klic kot pozno rojstnodnevno darilo in motivacija za naprej (VIDEO)

Nogomet 10. Jan 202420:19 0 komentarjev
Mark Zabukovnik
Foto: Uroš Skaza

Eden izmed nosilcev igre Celja v spomladanskem delu Prve lige Telemach Mark Zabukovnik je za svoje dobre predstave prejel lepo darilo. Selektor Matjaž Kek ga je uvrstil na seznam reprezentantov, ki bodo januarja odpotovali v Združene države Amerike.

Mark Zabukovnik, 23-letni, vezist je v jesenskem delu sezone v vseh tekmovanjih odigral 24 tekem in se podpisal pod kar štiri gole ter dodal še eno asistenco. S Celjem se je na zimski premor odpravil na prvem mestu, ob tem pa ima njegova ekipa pred drugi Olimpijo kar deset točk naskoka. Kratek premor je izkoristil za čas z bližnjimi, med božično-novoletnimi prazniki pa je imel veliko razlogov za praznovanje. Eden izmed teh je bil tudi reprezentančni vpoklic: “Lepa novica, ki je prišla dan po rojstnem dnevu, tako da sem dobil zapoznelo rojstnodnevno darilo.”

Mark Zabukovnik o vpoklicu v reprezentanco:

Pri vseh igralcih vodilne ekipe Prve lige Telemach je čutiti zavedanje, da njihova misija v tej sezoni še zdaleč ni končana. Zabukovnika visoka prednost veseli, zaradi nje pa ne čuti dodatnega pritiska: “Mislim, da je težje nasprotnikom, saj nas morajo loviti. Imamo lepo prednost. Na nas je, da igramo kot do zdaj in nabiramo točke. Če bo tako, ne pričakujem težav.”

Mark Zabukovnik o tem, kako se z igralci motivirajo in kaj bo ključno v spomladanskem delu sezone: “Smo športniki. Motivacija ni težava. Vsi vemo, kaj je naš cilj. Prvenstvo je maraton, ki se ne zaključi decembra. Do maja moramo nadaljevati v dobrem ritmu. Vsekakor pa je lažje, ker ni pritiska in nervoze, treningi so sproščeni. Mislim, da smo tudi zaradi te sproščenosti boljši.”

Mark Zabukovnik o morebitnem prestopu v tujino:

Visoki in čvrsti vezist je v članski nogomet vstopil v Radomljah, tudi po prestopu v Celje pa ekipi iz knežjega mesta ni nikdar šlo tako dobro kot letos. “To se mi še ni zgodilo. Zelo lepo je biti prvi na tak način,” se o prednosti pošali Zabukovnik, ki je s svojimi dobrimi igrami in vpoklicom v reprezentanco vzbudil tudi zanimanje tujih klubov: “To so govorice. Za večino informacij, ki jih preberem v medijih, tam slišim oziroma preberem prvič. Na meni je, da treniram in delam, kaj pa bo to prineslo, bomo videli.”

Mark Zabukovnik je član Celja od poletja 2022. Za njim je izjemno uspešna jesen. Foto: Aleš Fevžer

“Slovenijo bomo skušali predstaviti v najboljši možni luči”

Zaradi reprezentančne akcije bo izpustil del priprav. V klubu vse štiri reprezentante podpirajo, igralci pa so za to zelo hvaležni, saj ne gre za uradni FIFA termin. “Definitivno bo to lepa izkušnja. Ponosen sem, da bom del reprezentance. Ni pomembno, kam bi odpotovali. Poskušali se bomo pokazati v najboljši možni luči.”

Damir Krznar bo zavoljo izostanka štirih igralcev med pripravami prisiljen ponuditi priložnost preostalim članom slačilnice. Zabukovnika sicer ne skrbi, da bi zaradi odsotnosti izgubil mesto v začetni postavi: “To je nogomet. Vsak dan je nova borba med vsemi nami. S soigralci smo prijatelji, ampak tako pač je. Imam nek status v ekipi, zato me ne skrbi, da bi izgubil svoje mesto.”

Mark Zabukovnik o svojem statusu v ekipi:

Štirje goli v pol leta so za zadnjega zveznega igralca vsekakor presežek. Zabukovnik, ki je sicer v drugi kadetski ligi v sezoni 2016/17 vpisal kar 15 golov, ima željo, da svoj strelski izkupiček do konca sezone še močno izboljša: “Nadaljevat želim v podobnem ritmu. Dal sem si nek svoj cilj. Rad bi se približal številu 10. To je zelo optimistično, ampak bomo videli, kaj bo prinesla pomlad.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!