Šimundža po ničli v Šiški: “Ponižnost in delo” (VIDEO)

Nogomet 23. Okt 202311:16 1 komentar

Maribor je v 13. krogu Prve Lige Telemach doživel že peti ligaški poraz v sezoni, s čimer je dokončno izpadel iz boja za naslov. Ima že 12 točka zaostanka za vodilnim Celjem, po novi ničli pa v hrbet gleda tudi v tej sezoni izjemnemu Bravu, ki je po zmajih skalpiral tudi vijolice.

“Prvi polčas ni bil na nivoju, ki ga premoremo. Dejstvo je, da se stvari ni igrišču niso odvijale tako, kot smo si želeli. Hitra menjava je bila posledica tega, ker leva stran ni funkcionirala tako, kot smo si želeli. Bravo se je postavil zelo obrambno in čakal na protinapade. Izkoriščal je naše napake, izgubljali smo čiste žoge. Imeli smo načrt, kako in kaj, a prvem polčasu je bilo premalo šprintov, premalo smo napadali njihovo zadnjo linijo in tukaj smo imeli v prvem polčasu ogromno težav,” je prvih 45 minut komentiral trener Maribora Ante Šimundža.

V drugi polčas so vstopili bolje, a kljub boljši predstavi, je bil Bravo tisti, ki je prvi zadel. Zadetek je presekal goste. “Poglejte, letvica v Mariboru je postavljena zelo visoko. Treba se je približati tej letvici in ne pričakovati, da se bo letvica spustila. To je prva stvar, ki je zelo pomembna. Zadetek je padel v nepraven trenutku, a tekmo smo kontrolirali. Tekmo smo izgubili zaradi dveh predložkov v kazenski prostor. Oba zadetka sta bila zelo podobna. Lahko rečem, da smo bili tam in nismo bili tam. Na take stvari bo treba biti v prihodnosti veliko bolj pozoren,” je opozoril.

“Treba bo biti delaven, ponižen. Treba se bo približati visokim standardom, ki so postavljeni v Mariboru, je pa to proces, ki traja,” je še dodal.

Vroče je bilo tudi po tekmi:

Aleš Arnol: Čestitke fantom

Veliko bolj prijetno je bilo po novi odmevni zmagi pred kamere Sportkluba stopiti trenerju Brava Alešu Arnolu, ki je s Šiškarji skočil na izjemno četrto mesto. Taktično je s svojimi pomočniki povsem nevtraliziral mariborske nogometaše, ki niso in niso mogli razviti svoje igre.

“Bili smo res dobri na krilih položajih in igri ena na ena. Čestitke obema bočnima igralcema, ki sta bila na zrelostnem izpitu. Opravila sta ga z odliko. Čestitke zadnji liniji kot tudi zadnjima veznima igralcema, ki sta odlično zapirala vtekanja iz drugega plana. V prvem polčasu smo ob dobrih položajih prepočasni, izgubili smo kakšno žogo preveč, da bi zadeli že v prvem polčasu, a smo lahko zadovoljni. V okvir vrat smo streljali sedemkrat, gostje trikrat. Čestitke fantom, oni so najzaslužnejši za zmago,” je povedal trener Brava.

Šiškarji so po novih treh točkah skočili na četrto mesto in prehiteli tudi Maribor. Bravu gre odlično, a Arnol ostaja na realnih tleh. “Ne boste me pretentali, da bi začel govoriti drugače kot do zdaj. Resnično bomo govorili le našem naslednjem tekmecu. Imamo ta luksuz, da smo dobili dokaz, da res lahko igramo z vsemi. Vsem smo lahko trn v peti, če se dobro pripravimo in so igralci karakterno na pravem nivoju. Smo pa mlada ekipa, nihanja so tukaj zelo pogosta. Veliko delamo na tem, da bi jih bilo čim manj, na koncu pa bo igrišče povedalo, kam sodimo. S tem se ne obremenjujemo, naša naloga je, da smo na igrišču videti čim bolje,” je še sklenil Arnol.

Vrhunci tekme med Bravom in Mariborom:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje