Tudi pri Muri razmišljajo o sodnikih: Je šlo za 11-metrovko? (VIDEO)

Nogomet 27. Nov 202312:36 1 komentar
nogomet nš mura vladimir vermezović
Foto: Jure Banfi

Nogometaši Mure so bili na nedeljskem derbiju z Mariborom po dobro odigranem drugem polčasu zelo blizu zmagi, a so se na koncu morali zadovoljiti s točko. Trener črno-belih Vladimir Vermezović je bil navdušen predvsem nad energijo, ki so jo v igro vnesli rezervisti.

Gostitelji v prvem polčasu niso uspeli razviti svoje igre, a za to niso bili kaznovani. V obrambi so bili vseh 90 minut dovolj čvrsti, da so petič v tej sezoni v ligi ohranili čisto mrežo. Po derbiju, ki navijačem Mure pomeni ogromno, je Vermezović razmišljal:  “Mislim, da je lahko vsak, ki si to želi, danes videl dobre stvari. Za nami je težka tekma, zahteven derbi. Oba kluba sta bila pred tekmo v težkem položaju. Mislim, da bi lahko tekmo dobili eni ali drugi. Maribor je veliko poskušal s streli od daleč in z visokimi žogami, a je bila naša obramba danes na zelo visokem nivoju. Tudi celotno ekipo bi pohvalil za dobro igro.”

Vladimir Vermezović o tem, kaj ga je na derbiju z Mariborom najbolj navdušilo: “Zadovoljen sem predvsem s pristopom, drugim polčasom in z energijo rezervistov, ki so prvič, odkar sem tukaj, tako vplivali na tekmo. Danes so preobrnili potek tekme. To me veseli. Tako kot tudi dejstvo, da v zadnjih petih minutah nismo prejeli gola.”

Murina zasedba je v tej sezoni zelo mlada, kar je na tekmah, ki štejejo za nekaj več, velikokrat lahko oteževalna okoliščina. S tem se je strinjal tudi Vermezović: “Na začetku tekme se je pri nekaterih igralcih videlo, da so v krču, ki ga prinaša veličina te tekme. V drugem polčasu smo z vstopom nekaterih mladih igralcev dobili dodatno energijo in takrat smo delovali zelo dobro. Imeli smo nekaj priložnosti, a je na koncu koncev remi realen. Ničesar ne obžalujemo. Veseli me odnos igralcev in še posebej dejstvo, da nismo prejeli gola v zadnjih petih minutah kot na nekaterih prejšnjih tekmah.”

Vijoličasti so po tekmi razmišljali o svojem razveljavljenem golu, črno-beli pa so prav tako prepričani, da so bili oškodovani, ko ob nespretnosti Svena Šoštariča Karića, ki ga je žoga zadela v roko, glavni sodnik Martin Matoša ni pokazal na belo piko. “Bi se lahko za nas  bolje izteklo? No, to nam bodo že v ponedeljek povedali v oddaji Pod prečko. Ampak 11-metrovka je, ko jo dosodi sodnik ali pa se zanjo odloči VAR. Mislim, da to sicer ni prelomilo tekme. Remi je realen izid za obe ekipi.”

nogomet nš mura almin kurtović
Foto: Jure Banfi

Kurtović: Zdelo se mi je, da je Karić igral z roko

Eden izmed rezervistov, ki so navdušili Vermezovića, je bil Almin Kurtović. Vezist, ki je na zelenico vstopil v 67. minuti, je v navezi s še enim rezervistom Nikolo Jovičevićem zelo poživil igro Mure. “Mislim, da smo pospremili zelo gledljivo tekmo. Remi je realen rezultat. Eni in drugi bi si lahko prislužili zmago, na koncu pa moramo biti zadovoljni z izplenom in se že osredotočiti na prihodnje izzive,” je po tekmi realno ocenil Kurtović.

Mura je tokrat sploh prvič v tej sezoni v drugem polčasu dvignila ritem igre in dokazala, da so časi, ko so črno-beli v finišu tekem vselej padali, končani. Kaj je razlog za ta preobrat? “V vsaki tekmi igralci začutimo, kdaj se lahko dvignemo. Danes smo to začutili in na koncu bi lahko tekmo obrnili v našo korist. Žal se to ni zgodilo, a se bo to vrnilo na drugih tekmah.”

Almin Kurtović o bližnji prihodnosti Mure: “Pogledati moramo realno. Naša ekipa je zelo mlada, z nekaj izkušenimi igralci. Sam sem med starejšimi, pa sem še mlad. Ekipa iz tekme v raste, mislim, da bo do konca jesenskega dela sezone in na začetku spomladanskega dela Mura na zelo visokem nivoju.”

Bolj neposredno kot Vermezović se je situacije v kazenskem prostoru Maribora lotil Kurtović, ki je prepričan, da je bila Mura oškodovana. “Bil sem blizu, a je bil Karić obrnjen s hrbtom proti meni. Zdelo se mi je, da je igral z roko. Sodnik je bil blizu. Ne vem, kaj so gledali v VAR-u.”

Vrhunci tekme Mura – Maribor:

Remi z Mariborom je rezultat, na katerem lahko Mura gradi samozavest pred zaključkom jeseni. Črno-beli so z 19 točkami na šestem mestu, za četrtim Mariborom pa zaostajajo za pet točk.

Standings provided by Sofascore

#related-news_3

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje