V slovenskem nogometu je ustaljena praksa, da ribiči premagujejo najboljše

Nogomet 21. Maj 202418:00 0 komentarjev

Športni direktor Rogaške Nino Ivačič je prepričan, da je odločitev Nogometne zveze Slovenije, ki štajerskemu prvoligašu ni izdala licence za nastopanje v prihodnji sezoni Prve lige Telemach, zgolj začasna.

Čeprav si je Rogaška na igrišču izborila obstanek v Prvi ligi Telemach, pa je prihodnost štajerskega kluba med slovensko elito še vedno negotova. Nogometni prvoligaš je namreč v začetku maja po odločitvi Nogometne zveze Slovenije (NZS) ostal brez licence za slovensko nogometno prvenstvo in evropska tekmovanja, saj naj ne bi izpolnjeval finančnih, pravnih, športnih in infrastrukturnih kriterijev.

Odločitev je pričakovano močno razburila Slatinčane, ki so prepričani, da se jim godi krivica. Pri tem se sklicujejo tudi na pozitivno mnenje, ki so ga pridobili od revizorja.

“Vsa dokumentacija je bila oddana na revizijsko hišo. Revizijo izvaja pooblaščen revizor, ki dobi licenco s strani države. Če je revizor dal pozitivno mnenje, ne vidim, da bi komisija …,” je po tekmi zadnjega kroga proti Muri športni direktor Rogaške Nino Ivačič, odločen, da bodo po pritožbi uspeli na drugi stopnji.

NK Rogaška
NK Rogaška Foto: Jure Banfi

“Že na prvi stopnji je bilo čudno, da komisija temu ni verjela, zagotovo pa bo temu verjela na drugi stopnji, saj jo sestavljajo ugledni pravniki in finančni strokovnjaki. Saj smo tudi brali, da so igralci monterji, električarji in še marsikaj. A v slovenskem nogometu je že ustaljena praksa, da ribiči s severa Evrope in električarji s Severne Irske premagujejo najboljše slovenske ekipe. Tako da ni nič nenavadnega, da si je Rogaška na igrišču izborila obstanek,” je v zbadljivem tonu dejal Ivačič.

NZS naj bi sicer zmotil predvsem način poslovanja Rogaške, saj je kar nekaj njenih igralcev zaposlenih v podjetju na Hrvaškem, katerega klub je solastnik.

“Res je, na Hrvaškem imamo skladno s pravili Fife odprto podjetje. Klub je solastnik tega podjetja, nekateri igralci so tam zaposleni, drugi so samostojni podjetniki kot v ostalih klubih. Prepričani smo, da je to povsem legalno in v redu. Imamo tudi mnenje pravne stroke, da je vse okej. Nenazadnje smo v Evropski uniji in je vseeno, kje je to podjetje, oziroma, kje je kdo zaposlen,” je poudaril športni delavec in dodatnoobjasnil, kaj točno je zmotilo NZS.

“Zvezo je zmotilo predvsem nekaj aneksov, ki naj ne bi bili usklajeni z osnovno pogodbo, ki je bila deponirana na zvezi. Zveza ni imela podatka, da smo sklenili dva aneksa z igralci in da je bil aneks, ki so ga imeli pri sebi pravzaprav ničen in ni imel pravne veljave ter tudi nobenih posledic. Igralci so bili na koncu plačani z osnovno pogodbo, ki so jo imeli deponirano na zvezi. Tu ni nobenih težav,” je še pristavil športni direktor Rogaške.

Kaj je Nino Ivačič povedal v oddaji Pod prečko:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!