Olimpija bo predstavila kar tri okrepitve, pestro tudi v Domžalah

Nogomet 31. Avg 202313:05 2 komentarja
Dario Kolobarić. Foto: SK

Živahnost zadnjega dne prestopnega roka v Prvi ligi Telemach ne pojenja. Svoj kader bodo okrepili pri Domžalah in Bravu. Vse bližje vrnitvi ob Kamniško Bistrico je Dario Kolobarič, v spodnjo Šiško se seli Martin Pečar. Pri Olimpiji bodo danes predstavili kar tri okrepitve, v Celju zmanjšujejo kader.

Albanski napadalec Redi Kasa je podpisan, danes pa mu bodo na vhodnih vratih Olimpije družbo delali še trije nogometaši. Zaključena so pogajanja med Aluminijem in Olimpijo, po katerih se bo v Ljubljano preselil nekdanji mladinec Maribora Marko Brest, končani so tudi pogovori in podpis pogodbe s srbskim branilcem Markom Mijailovićem, danes pa v Stožice prihaja še obrambno naravnani vezist Peter Agba.

O možnosti, da se Nigerijec, ki je v minuli sezoni igral v drugi hrvaški ligi za Dubravo, preseli v Ljubljano, so v teh dneh poročali že hrvaški mediji in zdi se, da 20-letnika od prestopa v zmajevo gnezdo ločijo le še formalnosti. Skupno število okrepitev zeleno-belih bo tako v tem prestopnem roku zraslo na številko dvanajst! Po naših informacijah odhodov iz Olimpije, v tem kontekstu se je veliko omenjalo predvsem Matevža Vidovška in Timija Maxa Elšnika, danes ne bo.

Športni direktor Olimpije Goran Boromisa ima v teh dneh ogromno dela. Foto: Aleš Fevžer

Bodo v Domžalah znova stavili na Kolobarića?

Med klubi, ki v zaključku prestopnega roka načrtujejo intenzivno dopolnitev kadrov, sta med slovenskimi prvoligaši tudi Domžale in Bravo. Ob Kamniški Bistrici so v iskanju okrepitve, ki bi zapolnila nastalo vrzel v konici napada, kjer sta poškodovana tako Mario Krstovski kot Gašper Černe, poklicali starega znanca.

Na pogajanjih za vrnitev v rumeno družino bo danes po naših informacijah Dario Kolobarić. Nekdanji mladi slovenski reprezentant je svojo najboljšo člansko sezono odigral ravno v Domžalah, za katere je v sezoni 2020/2021 v prvi ligi dosegel dvanajst zadetkov. Sledila je selitev v Belorusijo, kjer pa se v dresu Šahtarja iz Soligorska ni najbolje znašel, enako velja tudi za lansko vrnitev v domovino, ko je okrepil Koper. V nogometno življenje se je 23-letnik vrnil v drugem delu sezone pri Gorici, zdaj pa se bi kaj lahko vrnil v znano okolje, kjer se je že dokazoval z zadetki. Domžalčani sicer po naših informacijah načrtujejo še kakšno okrepitev.

Dario Kolobarić. Foto: Aleš Fevžer

V Bravo prihaja nekdanji up Olimpije

Današnji četrtek je pester tudi v pisarnah Brava, pri katerem pripravljajo več okrepitev. Če ne bo presenečenja, bo ena izmed njih Martin Pečar. Mladi Primorec se je skozi svoj nogometni razvoj dokazoval tudi pri Olimpiji, nato pa sprejel nemški izziv in se preselil v akademijo Frankfurta. Sledila je selitev na Dunaj, kjer je nosil dres mlade ekipe Austrie, zdaj pa bo leto dni šestkratni mladi reprezentant Slovenije znova preživel v Ljubljani, kjer se bo dokazoval v spodnji Šiški.

Martin Pečar. Foto: Profimedia

Aktivni so tudi v Celju, a ne v smeri prihodov, temveč odhodov. Moštvo Alberta Riere bo tako zapustil Tin Matić, ki se seli ne posojo v Aluminij.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje