“Na nas je, da pokažemo, česa smo sposobni”

Foto: FIBA

Podobno kot selektor Aleksander Sekulić, je bil tudi Gregor Hrovat samokritičen in dejal, da v dvoboju z Zelenortskimi otoki niso pokazali pravega karakterja. Vsaj ne vso tekmo. Sledi precej večji izziv, ko bodo morali Slovenci pokazati vse, česar so sposobni.

Med reprezentancama Slovenije in Zelenortskih otokov je bila tako precejšnja razlika v kvaliteti, kot tudi matematiki, ki je vodila v drugi del svetovnega prvenstva, da zadnji dvoboj skupine F ni imel pravega tekmovalnega naboja. Vsaj ne s strani Slovencev, ki so predvsem prvi polčas odigrali z ročno zavoro. Podobno, kot se jim je pripetilo že proti Venezueli.

“Nenazadnje so tudi Zelenortski otoki dobra ekipa. V tekmo nismo vstopili s pravo energijo in karakterjem. Ob polčasu smo stopili skupaj, nekatere stvari smo popravili in pokazali, da smo dobra ekipa in zasluženo zmagali,” se je na zadnjo tekmo prvega dela ozrl Gregor Hrovat, ki je po poškodbi Jake Blažiča vstopil v večjo vlogo.

Bolj motivirano so se v tekmo podali tekmeci. Debitanti na svetovnih prvenstvih so želeli dokazati, da si zaslužijo mesto med najboljšimi, je dodal Aleksej Nikolić. “Ker so proti Venezueli slavili, so poskušali tekmovati na najvišji ravni. Za nas je dobro, da smo jih večji del tekme nadzorovali in na koncu tudi mirno zaključili,” je povedal 28-letni branilec, ki je z 11 točkami vpisal svoj najboljši strelski izkupiček na dosedanjih treh tekmah.

Sledita obračuna proti kandidatoma za medalje

“Zdaj se šele komaj začne. Čakajo nas dve izredno močni ekipi. Nemčija in Avstralija sodita med favorite prvenstva. Na nas je, da pokažemo, česa smo sposobni,” dodaja Hrovat, zavedajoč, da bo potrebno že v petek, ko jim bodo nasproti stali Avstralci, prikazati z naskokom najboljšo letošnjo predstavo.

Če bi uspeli streti kenguruje, bi naredili ogromen korak proti uvrstitvi v sklepni del prvenstva, ki ga gosti Manila. V primeru slavja Nemčije proti Gruziji, bi se nato z Nemci udarili le še za boljše izhodišče. A do tja je še daleč, Avstralci pa bodo v petek ob 14.10 favoriti.

“Gre za izredno dobro ekipo z veliko orožji. Nismo se jim še posebej posvečali. Priprava bo v naslednjih dneh, verjamem, da bomo v petek pravi,” je sklenil 29-letni Koprčan.

Igro Avstralije vodi mladi Josh Giddey. Foto: FIBA

Avstralija ima v kadru kar devet igralcev, ki si kruh služijo v ligi NBA. Od olimpijskih iger 2021, ko sta se reprezentanci pomerili za bronasto medaljo, so v kader dodali še izvrstnega Josha Giddeyja, ki pri 20 letih skupaj s Shaijem Gilgeous-Alexandrom postaja obraz franšize Oklahoma City.

Vse o košarkarskem svetovnem prvenstvu na Japonskem, Filipinih in v Indoneziji, ki ga na naši spletni strani podrobno spremljamo, si lahko preberete na Sportklubovi podstrani SP 2023.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje