Razkrite podrobnosti neverjetnega dogovora med Neymarjem in Savdijci

Nogomet 14. Avg 202321:23 0 komentarjev
Neymar
Foto: Profimedia

V javnost so ušle finančne podrobnosti dogovora med nogometnim zvezdnikom Neymarjem in njegovim novim klubom Al-Hilalom. Brazilec bo v le dveh sezonah v Savdski Arabiji močno obogatil svoj bančni račun.

Čeprav prestop Neymarja iz PSG v Al-Hilal še ni uraden – nogometaš mora opraviti še zdravniški pregled – pa je podpis dogovora po pisanju tujih medijev le še formalnost. Razlog, zakaj se je 31-letnik odločil za odhod v Savdsko Arabijo, še zdaleč ni nenavaden, glede na astronomske vsote, ki jih savdski klub obljublja nogometašu.

Po poročanju italijanskega Footmercato bo Neymar z Al Hilalom podpisal dveletno pogodbo, ki mu bo navrgla neverjetnih 320 milijonov evrov. Poleg tega bo upravičen tudi do številnih ugodnosti, med drugim bo imel na voljo zasebno letalo, ogromno vilo z osebjem, za vsako zmago pa mu bo Al-Hilal izplačal še dodatnih 80.000 evrov. Še več, brazilskemu reprezentantu je za nameček obljubljenih tudi pol milijona evrov za vsako objavo na svojih družbenih omrežjih, če bo v njej oglaševal Savdsko Arabijo.

Neymar, ki je v PSG prišel leta 2017 iz Barcelone za rekordnih 222 milijonov evrov, bo sicer podrl tudi rekord za najdražji prestop izven Evrope, saj naj bi Savdijci Parižanom zanj odšteli okoli 100 milijonov evrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!