Portugalci do sedmice, remi Nizozemske in Španije

Reprezentance 11. Nov 202022:37 > 22:43
Octavio Passos/Getty Images

Na prijateljskih tekmah odigranih v sredo je najbolj prepričljivo slavila Portugalska, ki je s kar 7:0 premagala reprezentanco Andore. Francija je doma z 0:2 klonila proti Finski.

Za visoko zmago aktualnega evropskega prvaka s 7:0 so bili strelci Renato Sanches, Cristiano Ronaldo in Joao Felix. Dva gola je dosegel Pedro Neto, en gol pa so si dali gostje sami prek Emilija Garcie. 

Italija je s 4:0 premagala Estonijo. V prvem polčasu sta se med strelce vpisala Vincenzo Grifo in Federico Bernardeschi, v drugem pa sta bila oba gola dosežena iz enajstmetrovke. V 75. minuti je bil še drugič na tekmi natančen Vincenzo Grifo, v 86. minuti pa Riccardo Orsolini. 

Na tekmi med Nizozemsko in Španijo je bilo na koncu 1:1. Špance je v vodstvo v 19. minuti popeljal Sergio Canales, za izenačenje pa je v 47. minuti poskrbel Donny van de Beek

Svetovni prvaki Francozi so doma izgubili proti Fincem z 0:2. Oba gola pa sta dosegla debitanta. V 28. minuti je bil natančen Marcus Forss, v 31. pa Onni Valakari

Belgija je po preobratu z 2:1 premagala Švico. Za goste je v 12. minuti gol dosegel Admir Mehmedi. V drugem polčasu pa je za zmago domačinov poskrbel Michy Batshuayi, ki je bil natančen v 49. in 70. minuti. 

Nemčija je z 1:0 premagala Češko, strelec je bil v 13. minuti Luca Waldschmidt, Poljska pa je z 2:0 premagala Ukrajino. Pri Poljakih sta bila strelca Piatek in Moder.