Slovenci trenirali tam, kjer ni še nihče

Nogomet 7. Jun 202111:37

Slovenska nogometna reprezentanca, na čelu s selektorjem in predsednikom NZS, je v sklopu priprav na tekmo z Gibraltarjem v sredo obiskala Vinakoper in njegovo novo odprto restavracijo KOGO.

Matjaža Keka, Radenka Mijatovića in ostale je pričakalo veliko presenečenje, saj se je vinska klet Vinakoper samo zanje tisto popoldne spremenila v pravo nogometno igrišče. Med hrastovimi sodi je “zrasla” trava, postavljeni so bili goli in igrišče, ki je imelo reprezentativnih 10 x 10 metrov, je reprezentante sprejelo na – recimo temu precej nenavaden trening.

“V Vinakoper smo ponosni sponzor NZS,” je dejal mag. Borut Fakin, direktor Vinakoper, in dodal: “Vinogradništvo in šport prežemajo mnoge skupne vrednote in karakteristike. Trdo delo, vztrajnost, preciznost, srčnost, poseganje preko meja, pa tudi uživanje, zabava, družabnost. Našim reprezentantom smo želeli ta naš odnos pokazati na res drugačen način. Nogomet in vino smo združili v samem srcu dogajanja – vinski kleti. Verjamem, da lahko tudi zatrdim, da smo s tem postali tudi prva vinska klet na svetu, ki je v svoji kleti gostila nogometno tekmo. Ali trening.”

Reprezentanti so bili nad vzdušjem, ki so jim ga v Vinakoper pričarali, navdušeni, in so izziv igranja takoj sprejeli. Pomerili so se v streljanju na gol, zaposlene iz Vinakoper pa navduševali z virtuoznimi podajanji ter drugimi nogometnimi spretnostmi. Več o dogajanju si poglejte v galeriji.

Komentari

Vaš komentar