Ronaldovi delodajalci v velikih težavah. A za koliko časa?

Nogomet 12. Jul 202313:04 0 komentarjev
Cristiano Ronaldo
Foto: Profimedia

Savdijski klub Al Nassr, katerega član je tudi portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo, se je znašel v težavah. Zaradi neizpolnjevanja finančnih obveznosti iz preteklosti je Mednarodna nogometna zveza rumeno-modrim izrekla prepoved nakupovanja v treh prestopnih rokih.

Savdijski nogomet in tamkajšnja liga doživljata velik razcvet. S pomočjo velikih finančnih zneskov se za selitev na Bližnji vzhod odloča vse več nogometnih zvezdnikov. Začetnik ‘nove dobe’ je v začetku leta postal Portugalec Cristiano Ronaldo (Al Nassr), dobitniku petih žog pa so sledili še Karim Benzema in N’Golo Kante (oba Al Ittihad), Ruben Neves in Kalidou Koulibaly (oba Al Hilal) ter številni drugi, kot zadnji pa se je na tem seznamu znašel še Marcelo Brozović.

A pri prestopu hrvaškega reprezentanta iz Interja k Al Nassru se je zataknilo. Savdijci so odškodnino v višini 18 milijonov evrov z Milančani že poravnali, zdaj pa novega igralca ne morejo registrirati. Razlog? Kazen Mednarodne nogometne zveze (Fife) zaradi neizpolnjenih finančnih obveznosti iz preteklosti.

Leta 2018 je Al Nassr v svoje vrste pripeljal Ahmeda Muso. Nigerijec se je rumeno-modrim pridružil iz vrst Leicester Cityja za približno 15 milijonov evrov, ob prestopu pa so bili dogovorjeni še nekateri bonusi. In ti so zdaj jedro nepričakovanih težav Arabcev.

Rešitev? Zelo hitra in preprosta

Bogati šejki so namreč Leicestru ‘pozabili’ izplačati 460.000 evrov bonusov v zvezi s številom nastopov Muse, Fifa pa jim je zato izrekla kazen prepovedi registracije novih igralcev v treh prestopnih rokih. S krovne zveze je prvo opozorilo prišlo že oktobra 2021, a so ga Savdijci preslišali. Stvari so zdaj postale resnejše, a še zdaleč ne tako resne, kot se morda zdi. Javni investicijski fond Savdske Arabije, ki je pred kratkim prevzel 75-odstotno lastništvo v štirih največjih domačih klubih, je namreč pripravljen poplačati dolg. In takoj za tem bo lahko Al Nassr v svoje vrste pripeljal nove igralce, za katere pa jim denarja tako ali tako ne manjka.

Če Al Nassr omenjenega dolga Leicestru v času prepovedi registracij igralcev ne bi poravnal, bi primer prevzela disciplinska komisija Fife.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!