Solskjaer: Če bi me poslušali, bi bil Haaland danes rdeči vrag

Nogomet 13. Maj 202312:20 0 komentarjev
Erling Haaland
Erling Haaland. Foto: Guliverimages.

Danes v dresu Manchester Cityja kot za šalo podira rekorde Premier lige, a Erling Haaland bi lahko v preteklosti postal član mestnega tekmeca Manchester Uniteda. To bi se zgodilo, če bi uprava kluba poslušala svojega nekdanjega trenerja Oleja Gunnarja Solskjaerja.

Ole Gunnar Solskjaer je bil kot igralec legenda Manchester Uniteda, za katerega je dosegel nekaj najpomembnejših zadetkov v zgodovini kluba. Kasneje se je v rdečem delu Manchestra preizkušal tudi kot trener, a se v obdobju med letoma 2018 in 2021 ni podpisal pod nobeno lovoriko, tudi navijaških simpatij pa si je v tem obdobju pridobil bolj malo.

Te dni se je 50-letnik, ki po slovesu od rdečih vragov še ni našel nove službe, znova mudi v Manchestru. Na enem izmed tamkajšnjih dogodkov je z zbranimi delil tudi zelo zanimivo anekdoto.

Solskjaer se kot trener Uniteda ni proslavil. Foto: REUTERS/David Klein via Guliver

Takrat je bil Haaland vreden vsega štiri milijone funtov

“Ko sem bil trener Moldeja, sem imel v klubu zelo talentiranega napadalca, ki bi ga United moral pripeljati v svoje vrste. Pol leta, preden so mi ponudili mesto glavnega trenerja, sem poklical vodstvo kluba in jim ponudil tega nogometaša za štiri milijone funtov. Niso me poslušali,” je razlagal Solskjaer.

Beseda je seveda tekla o Erlingu Haalandu, ki je pod Solskjaerjevim vodstvom na 50 tekmah za Molde dosegel 20 zadetkov, kasneje pa nogometno pot nadaljeval pri Salzburgu, dortmundski Borussiji in naposled pristal pri Manchester Cityju, kjer je letos že pet krogov pred koncem zrušil rekord Premier lige po številu zadetkov v eni sezoni. Trenutno je pri številki 35.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!