Tulipani na tekmi z Ekvadorjem niso zacveteli

Katar 2022 25. Nov 202219:03
Foto: Profimedia

Nizozemska in ekvadorska nogometna reprezentanca sta se v Al Rajanu v 2. krogu svetovnega prvenstva v Katarju razšla z 1:1 (1:0). Pred tem je v isti skupini Senegal s 3:1 odpravil domačo reprezentanco.

Ekvadorci so bili v celoti gledano boljši tekmec. Čeprav so imeli Nizozemci za odtenek več žogo v svoji posesti, pa je bilo razmerje strelov 14:2 v korist Južnoameričanov. Enega od teh 14 strelov je realiziral Enner Valencia v 49. minuti, ko je zadel za 1:1. Pred tem je že v šesti minuti Cody Gakpo zadel za Nizozemce, to pa je bil tudi edini strel oranžnih v okvir vrat.

Tako Nizozemci kot Ekvadorci imajo po dveh tekmah po štiri točke, kar pomeni, da bi obe z remijem tudi na zadnjih tekmah skupinskega dela napredovali v osmino finala. Nizozemce čez štiri dni čaka obračun s Katarjem, Ekvadorce pa s Senegalom.

Nizozemska je na svetovnih prvenstvih od leta 1966 odigrala že 50 tekem – do danes na eni tekmi ni sprožila manj kot 7 strelov (skupaj so danes zbrali le 2 strela).

Nizozemci so hitro povedli, v šesti minuti je zadel vse bolj iskani Gakpo, ko je sprožil z roba kazenskega prostora. Pozneje so bili Ekvadorci malce dejavnejši, v 32. minuti je moral posredovati Andries Noppert po strelu Valencie.

V tretji minuti sodniškega dodatka so se Ekvadorci veselili zadetka Previsa Estupninana, toda njegov soigralec Jackson Porozo je bil v prepovedanem položaju in vplival na igro, tako da sodniki gola niso priznali.

So pa Ekvadorci izenačili v 49. minuti, takrat je odbito žogo Nopperta iz bliže v mrežo spravil Valencia. Soigralec Mihe Zajca pri Fenerbahčeju je s tretjim golom sam na vrhu lestvice strelcev tega SP.

Južnoameričani so bili blizu drugemu zadetku v 59. minuti, ko je Gonzalo Plata zadel prečko s približno 15 metrov. Nizozemci na drugi strani niso pokazali ničesar posebnega, posebej v napadu jim ni šlo, zgolj dva strela v tekmi zgovorno govorita o predstavi “tulipanov”.

Komentari

Vaš komentar