Večna tekmeca zanetila štajersko nogometno evforijo

Nogomet 2. Apr 202412:18 2 komentarja
Viole
Foto: Jure Banfi

Nogometna sezona se počasi bliža koncu, na Štajerskem pa se je vnela prava nogometna vročica.

Prihajajoči krog Prve lige Telemach prinaša kar nekaj zanimivih dvobojev, a še posebej vroče bo v petek in soboto na nogometnem Štajerskem.

V petek se nogometaši Maribora odpravljajo na bližnje gostovanje v Kidričevo, klub pa ob tej priložnosti organizira 2. mariborski miting, ki bo nadaljevanje dogajanja iz minulega petka, ko je pred praznim Ljudskim vrtom vijolice spodbujala množica navijačev, ki si je tekmo ogledala na velikem zaslonu.

Toda tudi v taboru šumarjev pred tekmo vlada ‘aktivacija’ navijačev. Tekma bo namreč za Aluminij izjemno pomembna v luči boja za obstanek, in čeprav so vstopnice v prodajo stekle šele pred nekaj urami, število mest je omejeno na približno 2.200, je že zdaj jasno, da se bo kaj kmalu začela iskati ‘karta več’.

Kakšen sprejem čaka Olimpijo v Rogaški Slatini?

Enako pa velja tudi za sobotno tekmo v Rogaški Slatini, kjer pri prerojeni četi Oskarja Drobneta gostuje Olimpija. Zadnji dvoboj teh dveh nasprotnikov v zdraviliškem mestu je bil izjemno buren, vroče je bilo tudi na tribunah, kjer sta se v spor zapletli vodstvi obeh prvoligašev.

Tudi tokrat bo zaradi tekmovalnega naboja vzdušje naelektreno. Olimpija namreč nujno potrebuje zmago, če želi obdržati stik z vodilnimi Celjani, Rogaška pa tudi ne bo vnaprej vrgla puške v (bližnjo) koruzo, sploh ob bučni podpori domačih navijačev. Svoje bodo zagotovo dodali tudi potujoči člani navijaške skupine Green Dragons, ki bodo v večjem številu pripotovali na Štajersko.

Skratka, domači nogometni konec tedna bo zelo, zelo pester.

Obe omenjeni tekmi si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na Sportklubu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje