Velika vrnitev Josipa Iličića (FOTO)

Nogomet 29. Maj 202419:20 3 komentarji
Josip Iličić
Foto: Aleš Fevžer

Slovenska nogometna reprezentanca je na Brdu pri Kranju začela priprave na evropsko prvenstvo v Nemčiji. Med 27 nogometaši, ki so danes že opravili prvi trening, je bil tudi povratnik Josip Iličić.

Čeprav je selektor Matjaž Kek na priprave povabil 30 nogometašev, jih je na današnji zbor na Brdu pri Kranju prišlo le 27, saj imajo David Brekalo, Žiga Celar in Nino Žugelj še vedno klubske obveznosti. Se je pa v reprezentanco prvič po dobrih dveh letih vrnil Josip Iličić, ki je selektorja prepričal s sijajnimi predstavami v majici Maribora v spomladanskem delu. Da bo slovita dvainsedemdesetica znova oblekla majico s slovenskim grbom, smo sicer napovedali že pred časom, s svojo kvaliteto in izkušnjami pa bo zagotovo dobrodošla pridobitev za slovensko vrsto.

“Tu ni starih zaslug, hierarhija reprezentance je postavljena, zanj in za ostale. Da bi se bal zrušene atmosfere, kot nekateri izpostavljajo, potem tu nimam kaj iskati kot selektor. Hierarhija se ne ruši s presenetljivimi potezami, kvečjemu je to lahko dodatna kvaliteta ali nepredvidljivost. Če si bo Josip to zaslužil skozi treninge in pripravljalne tekme. Važno, da je zdrav,” je vpoklic Iličića danes komentiral Kek.

Čeprav nekdanji nogometaš Palerma, Fiorentine in Atalante tokrat ni bil na voljo za izjave, pa je na zbor prišel dobro razpoložen, nenazadnje večino reprezentantov zelo dobro pozna že iz prejšnjega obdobja.

Josip Iličić Josip Iličić
Foto: Aleš Fevžer
Foto: Aleš Fevžer
Josip Iličić Josip Iličić
Foto: Aleš Fevžer
Josip Iličić Josip Iličić
Foto: Aleš Fevžer

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje