Pritisk na volilce NBA tudi iz Madrida

Košarka 12. Apr 202415:38 0 komentarjev
Luka Dončić
Foto: Profimedia

Lahko Luka Dončić z izjemnim zaključkom sezone premaga Nikolo Jokića in osvoji naziv najkoristnejšega košarkarja lige NBA? Vse bolj se zdi, da je to mogoče. V podporo svojemu nekdanjemu košarkarju je zdaj stopil še Real Madrid.

Slovensko-ameriška besedna zveza “pravi MVP” se je v zadnjih dneh dodobra prijela na družbenih omrežjih, kjer jo uporabljajo vsi, ki Luko Dončića vidijo kot najboljšega košarkarja letošnje sezone lige NBA.

Tudi Real Madrid, za katerega je Dončić igral od svojega trinajstega leta pa vse do odhoda v ligo NBA, je na družbenem omrežju X objavil videoposnetek z zapisom pravi MVP. V več kot dvominutnem posnetku so Madridčani zbrali najlepše akcije slovenskega reprezentanta iz obdobja v belem dresu.

Spomnimo, naziv MVP Dončiću ni tuj. Leta 2018 je z galaktiki osvojil evroligo in špansko prvenstvo, v obeh tekmovanjih je prejel nagrado za najkoristnejšega košarkarja. Prav tako je bil proglašen za igralca, ki je najbolj izstopal na zaključnem turnirju najelitnejšega evropskega košarkarskega tekmovanja.

Glavni Dončićev tekmec v boju za laskavo nagrado je Srb Nikola Jokić, ki ima za seboj prav tako izjemno sezono.


Podporo so Dončiću pokazali tudi njegovi soigralci, Košarkarska zveza Slovenije in nekdanji trener Stan Van Gundy ter še številni drugi košarkarski posamezniki.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!