Oglasil se je orjak, ki je huje poškodoval Slovenca

Rokomet 27. Maj 202417:30 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Matthias Schrader

Po hudi poškodbi Slovenca Deana Bombača se je na družbenih omrežjih odzval tudi 201 centimeter visoki madžarski reprezentant Patrik Ligetvari, ki je "glavni krivec" za nesrečni dogodek.

Slovenski rokometni reprezentant Dean Bombač je na prvi tekmi finala madžarskega prvenstva utrpel težko poškodbo. V sedmi minuti je po trku s Patrikom Ligetvarijem obležal nezavesten, iz Szgeda pa so kasneje po pregledu zdravniškega osebja sporočili, da se Slovenec glede na okoliščine dobro počuti, ima pa tudi zlomljeno čeljust in pretres možganov.

Szegen zahteva kazen za igralca in sodnika

Ligetvari jo je kljub ogledu posnetka odnesel brez kazni, kar je goste na prvi tekmi finala tako razjezilo, da so se pritožili pristojni komisiji na madžarski rokometni zvezi. Postopek so sprožili tako proti igralcu kot tudi proti sodnikoma, ki po njegovem mnenju svoje naloge nista dovolj dobro opravila.

“Za nas je nesprejemljivo, da je ta prekršek, ki je povzročil hude poškodbe, ostal nekaznovan,” so zapisali pri Szegedu, odzval pa se je tudi povzročitelj hude poškodbe.

“Na žalost je to del športa”

“V svoji karieri sem si vedno prizadeval igrati pošteno in se obnašati športno, tako na igrišču kot izven njega. To je bilo nesrečno trčenje in globoko mi je žal za to, kar se je zgodilo. Na žalost je to del športa, a vedno je grozen občutek biti vpleten v tak incident. Dean, ti želim čimprejšnje okrevanje,” na Instagramu zapisal 28-letni madžarski reprezentant.

Na prvi tekmi finala je Veszprem gladko s s 35:28 premagal Szeged. Bombačev klubski in reprezentančni soigralec Borut Mačkovšek je dosegel štiri gole, Matej Gaber nobenega, Gašper Marguč pa za zmagovalce ni zaigral.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!