Znano, kdo bo gostil nogometni EP 2028

Nogomet 4. Okt 202312:32 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Po umiku turške kandidature je gostitelj evropskega prvenstva v nogometu leta 2028 več ali manj določen. Za Euro skupaj kandidirata le še Združeno kraljestvo in Irska. Za izbor tako manjka le še uradna potrditev.

Turčija se je že julija strinjala, da bo svojo kandidaturo za Euro 2032 združila z Italijo, kar je zdaj potrdila tudi Uefa, poroča BBC. Medtem ko je bila Italija ves čas osredotočena na turnir stare celine leta 2032, se je Turčija sprva potegovala za organizacijo Eura 2028 in 2032.

Obe ponudbi še vedno potrebujeta uradno odobritev Uefe na seji njenega izvršnega odbora, ki je na sporedu prihodnji torek. “Predstavitve na tem sestanku bodo pomemben del procesa, ki bo upošteval vsebino oddanih ponudb,” je sporočila Uefa.

Italija je EP gostila že dvakrat, leta 1968 in 1980, medtem ko je bil rimski Stadio Olimpico uporabljen tudi za prizorišče Eura 2020, ki je potekal v dvanajstih evropskih mestih v dvanajstih različnih državah.

Združeno kraljestvo in Irska sta aprila določila deset prizorišč za EP 2028. Med njimi je tudi sloviti Hampden Park v Glasgowu, stadion Principality v Cardiffu, stadion Aviva v Dublinu in seveda Wembley v Londonu. V kandidaturo sta vključena tudi dva še neizgrajena stadiona Belfast Casement Park in Evertonov Bramley-Moore Dock.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!