Alen Pajenk in Tonček Štern vladarja Grčije (VIDEO)

Odbojka 1. Maj 202315:56 0 komentarjev
Olympiacos
Olympiacos je osvojil že 31. naslov grških prvakov. Foto: Olympiacos SFP

Slovenska reprezentanta Alen Pajenk in Tonček Štern sta se minuli vikend veselila zmage v grškem prvenstvu. Njun Olympiacos je s 3:1 v zmagah ugnal PAOK. Pirejčani so v tej sezoni osvojili dve lovoriki.

Minuli konec tedna se je zaključilo grško odbojkarsko prvenstvo, naslov državnega prvaka pa si je priigral Olimpiacos. Velik delež k novemu uspehu grškega velikana, ki se je v tej sezoni veselil tudi zmage v evropskem pokalu Challenge, sta prispevala slovenska reprezentanta Alen Pajenk in Tonček Štern.

Naša odbojkarja sta se izkazala tudi na zadnji tekmi končnice v gosteh pri Paoku, na kateri je Pajenk dosegel 15 točk, od tega kar šest asov in tri z blokom, Štern pa je k zmagi dodal 11 točk (1 blokada).

Vrhunci četrte finalne tekme grškega prvenstva:

Pajenk kot vino

“To sta bila naša dva velika cilja, prvenstvo in evropska lovorika. Izpolnili smo oba. Lahko rečemo, da je bilo leto uspešno. Seveda smo si želeli tudi preostali trofeji, a to sta največja naslova. Srečni smo kot evropski pokalni zmagovalci in grški prvaki! Imeli smo odlično ekipo, enotno do konca. Ljudje, uprava, osebje, vsi so nam stali ob strani v težkih trenutkih, hvala jim. Praznujemo vsi skupaj,” je po osvojitvi že 31. grškega naslova povedal 37-letni slovenski veteran Pajenk, ki dokazuje, da je kot vino, z leti postaja še boljši.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!