Bombarder v Tivoliju nasmejal in obljubil: Naučil se bom

Odbojka 2. Dec 202119:15 > 19:29 1 komentar
Nikola Gjorgiev je upravičil vsa pričakovanja. Izkušeni Makedonec kipi od energije. Foto: SK

Makedonski odbojkar Nikola Gjorgiev je v tej sezoni paradni konj ACH Volleyja. Razočaral ni niti na prvi evropski tekmi in bil z 18 točkami najboljši pri oranžnih zmajih.

ACH Volley je na prvi tekmi Pokala Challenge razbil ukrajinski Barkom in se z eno nogo in pol že uvrstil v osmino finala. Čeprav je v odbojki vse mogoče, je bilo razmerje moči v Tivoliju tako veliko, da ukrajinskemu tekmecu ne bo kaj dosti pomagal tudi domač parket.

“Imamo kader za ligo prvakov”

“Tekmo v Evropi smo nestrpno čakali. Zanimalo nas je, kako smo videti tudi na tej fronti. Spet smo se pokazali v pravi luči, kar me veseli, menim, da je naša ekipa dovolj dobra tudi za igranje v ligi prvakov. Prepričan sem v to, zato me veseli, da smo svojo moč pokazali tudi proti Ukrajincem. Tudi navijači so bili fantastični, lepo je biti na igrišču, res sem vesel, da nadaljujemo svoj niz neporaženosti, naj tako ostane,” je po tekmi povedal makedonski razbijač pri ACH Volleyju Nikola Gjorgiev.

V Tivoliju se je zbralo okoli 1000 gledalcev. Foto: CEV

Lažje od pričakovanj

Izkušeni Makedonec vseeno ni pričakoval tako gladke zmage. “Pričakoval sem večji odpor nasprotnikov. Pripravljal sem se na dolgo tekmo, a res smo odigrali lepo. Tudi, če bi v Tivoliju gostoval močnejši nasprotnik, bi bil enak rezultat,” samozavestno pove 33-letni Makedonec, ki poudarja, da še ni konec. “Nikakor ne, Ukrajinci bodo naslednjič igrali doma. Če zmagajo 3:1, gremo v zlati niz, kjer pa se lahko zgodi vse. Zdaj se moramo spočiti, v soboto mamo tekmo domačega prvenstva, ki jo moramo zmagati, nato pa sledi potovanje v Lviv. Gremo tekmo po tekmo, zavedamo se, da še nismo napredovali,” poudarja 33-letni korektor.

Zmaji iz Tivolija v tej sezoni ne poznajo poraza. Foto: CEV

Obljubil, da se bo naučil do aprila

Gjorgiev je v svoji bogati karieri igral že vsepovsod. V Srbiji, Italiji, Turčiji, Franciji, Nemčiji in tudi na Japonskem. Govori veliko jezikov, med intervjujem pa smo slišali tudi slovenske besede in ga pohvali, da mu gre zelo dobro. “(op. p.) Počasi se učim, a mi gre kar dobro, do aprila se bom naučil in dal šampionski intervju v slovenskem jeziku. Ne hodim na tečaj, a poslušam fante, ko govorijo in si jih skušam zapomniti. K sreči sem talentiran za jezike, znam turško, italijansko, angleško, naučil se bom, a počasi,” je nasmejal Nikola.

Makedonec je bil neustavljiv v napadu, uspevalo mu je vse.

Vesel je, da je tukaj

ACH Volley je v tej sezoni neporažen, prvi napadalec ekipe pa je ravno izjemni Makedonec, ki je z 18 točkami zablestel tudi proti Barkomu. “V ekipi je potrebna ta zmagovalna miselnost. V nas ta le narašča, kar se kaže tudi na igrišču. Po težki sezoni ACH Volleyja smo še bolj motivirani, da se lovorike vrne v Ljubljano,” je jasen. “V ekipi je najpomembnejše, da imaš dobre osebe. Če se pojavi težava, jo nemudoma rešimo, veliko se pogovarjamo in se tudi šalimo. Organizacija kluba je na vrhunskem nivoju. To sem vedel, ACH Volley spremljam že dolgo, vedno sem si želel igrati tukaj, zdaj se mi je ta želja izpolnila,” je še povedal.

Igral je že po celem svetu.

Cilj do božiča brez poraza

Po gladki zmagi je bil zadovoljen tudi trener ACH Volley, ki nam je razkril tudi njihov naslednji cilj.

“V zadnjem mesecu je ekipa res postala kot eno. Fantje ne želi izgubiti. Imamo visoke cilje, a nismo želeli prehitevati, najprej smo počakali Maribor, nato Kamnik, zdaj je prišla Evropa, nov cilj pa je priti do božiča brez poraza. To pomeni, da zmagamo tudi v Ukrajini, da premagamo Maribor v Tivoliju in osvojimo tudi slovenski pokal. Videli bomo, kako uspešni bomo, a za zdaj moramo biti res zadovoljni. Proti Ukrajincem smo večina posla naredili s servisom, zato je izpadlo tako, kot je, a nikakor še ni konec. Tudi v Ukrajini bomo morali biti pravi,” je po novi zmagi dejal trener Mladen Kašić.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje