V Kamnik se vrača stara znanka

Odbojka 11. Jan 202410:51 0 komentarjev
Lucille Charuk
Lucille Charuk je v minuli sezoni opravljala vlogo kapetanke Calcita. Foto: Aleš Fevžer

Odbojkarice Calcit Volleyja bodo v nadaljevanju sezone močnejše za dve igralki. V ekipo se vrača lanskoletna kapetanka, Lucille Charuk, ob njej pa bo vrste slovenskih državnih prvakinj okrepila še Julija Grubišić Čabo, so sporočili iz kamniške zasedbe.

Štiriintridesetletna kanadska blokerka je v Kamnik prvič prišla v sezoni 2013/14 in pomagala ekipi do prve pokalne lovorike. V Kamnik se je prvič vrnila leta 2018 in bila del mozaika pri vseh štirih zadnjih naslovih državnih prvakinj. Do zdaj je igrala za univerzo Houston v ZDA, v Nemčiji za Aurubis Hamburg in Rote Raben Vilsbiburg in v Romuniji za CSM Bukarešto.

Z univerze Maryland Baltimore v ZDA pa se v Slovenijo vrača nekdanja kadetska in mladinska reprezentantka, Julija Grubišić Čabo, hči nekdanjega vaterpolista Roberta Grubišića Čaba in odbojkarice Alenke Lešnik, ki je svojo odbojkarsko pot začela v Novi KBM Braniku. Pred odhodom v ZDA je 19-letna sprejemalka tri leta igrala za Formis.

Na današnji tekmi lige prvakov proti Fenerbahčeju bo kamniški trener Bruno Najdič že lahko računal tudi na Grubišić Čabo, Charuk pa bo v ligi prvakinj zaigrala prihodnji torek, ko se bodo Kamničanke od lige prvakinj poslovile na gostovanju v Potsdamu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!