Kamnik zapustila Jan Klobučar in Uroš Planinšič

Odbojka 12. Jun 202415:30 0 komentarjev
Jan Klobučar
Jan Klobučar Foto: Jure Banfi

Dosedanja člana Calcita zapuščata Kamnik. Jan Klobučar bo kariero nadaljeval v Italiji, Uroš Planinšič pa na Nizozemskem.

Jan Klobučar bo po letu 2020 obudil legionarsko pot. Nekdanji odbojkar Frama se je na velikem odru predstavil v dresu ACH Volleyja, nato pa je prestopil v nemški United Volley. Po dveh sezonah v Nemčiji je sledila selitev na Poljsko k Bedzinu, preizkusil se je tudi pri italijanski Piacenzi in francoskem Narbonneju.

Po poškodbi kolena se je ob koncu lanske sezone vrnil k Calcitu, a prave priložnosti ni dobil. Do novega dogovora ni prišlo in sledila je selitev v Italijo, kjer bo oblekel dres novega A2-ligaša, ekipe Virtus Volley Fano.

Kamnik zapušča tudi tretji podajalec slovenske izbrane vrste Uroš Planinšič. Po osvojitvi državnega naslova z Mariborom je prestopil v Kamnik, po dveh sezonah igranja pri Calcitu pa se bo prvič preizkusil v tujini. Okrepil je vrste nizozemske ekipe Lycurgus, ki ga bo vodil nekdanji slovenski selektor Mark Lebedew.

Uroš Planinšič
Uroš Planinšič Foto: Aleš Fevžer

“Rad bi naredil korak naprej. Imel sem številne pogovore z Arjanom Taaijem in trenerjem Markom Lebedewom. Arjan je razložil načrte za prihodnost, Marka pa se spomnim še iz časa, ko je bil slovenski selektor. Zaradi tega sem začutil, da je Nova Tech Lycurgus klub zame. Nizozemska je čudovita država za življenje. Pomembno je, da se nekje dobro počutiš, le tako lahko pokažeš svoj maksimum,” je ob selitvi na Nizozemsko za klubsko spletno stran dejal Planinšič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!