Nočna mora Andree Gianija

Odbojka 20. Jan 202213:30 > 13:43
Andrea Giani je leta 2015 Slovenijo popeljal do srebrne medalje, zdaj pa že nekaj let sedi na klopi Nemčije. Foto: Guliverimage

Zvezdniška Modena je v treh dneh izpadla iz dveh tekmovanj in zapravila možnost za osvojitev dveh lovorik. Ostaja ji le še italijansko prvenstvo. Trener Andrea Giani, nekdanji slovenski selektor, se je čez noč znašel v velikih težavah.

Modena je pred sezono sestavila strašno ekipo, po imenih morda celo najboljšo trenutno na svetu, saj so v njej francoski zvezdnik Earvin Ngapeth, podajalec Bruno Rezende, na korektorju igra Nimir Abdel Aziz, napadalec Yoandy Leal, na blokerski liniji pa najdemo Srba Dragana Stankovića. Edini manko v primerjavi z lansko sezono je položaj libera, Jenia Grebennikov je iz Modene odšel v Rusijo, trenutno je soigralec Tineta Urnauta pri Zenit iz Sankt Peterburga.

Modeni v italijanski Superlegi še kolikor toliko gre, na 15 tekmah so izgubili le trikrat, so razočarali v pokalu CEV kot tudi italijanskem pokalu.

Piacenza jih je presenetila v pokalu:

Najprej jih je v četrtfinalu pokala šokirala Piacenza Tončka Šterna, tri dni kasneje pa je zvezdnike Modene iz pokala CEV izločil tudi francoski Tours. Modena je v Franciji izgubila z 1:3 v nizih, a niti pomislila ni, da rezultata ne bi obrnila na domačem terenu.

Odbojkarji Toursa so začeli slavjem že po tretjem nizu. Foto: CEV

Italijani so dobro začeli, dobili prvi niz, v drugem so gostje izenačili na 1:1. Odločitev je nato padla v tretjem nizu, ki so ga po pravi drami s 35:33 dobili odbojkarji Toursa ter se v Palapaniniju še pred koncem tekem razveselili napredovanja med osem najboljših v pokalu CEV.

Kaj bodo rekli vodilni možje kluba?

Poleg Zenita iz Kazana in Belchatowa prvi favorit za osvojitev evropske lovorike se tako prehitro poslavlja, vprašanje pa je, kako se bodo po dveh bolečih klofutah odzvali vodilni možje, ki so v ekipo res vložili veliko denarja.

Glede na to, da Giani res rokuje s težkim orožjem, se ne bi čudili, če mu po teh dveh hudih spodrsljajih vzamejo orožni list in ga dajo v roke drugemu. Bomo videli.