Pred slovenskimi odbojkaricami prvi test pripravljenosti

Odbojka 10. Jul 202319:40 0 komentarjev
Foto: Aleš Oblak

Za slovenskimi odbojkaricami je skoraj mesec priprav, ki so jih opravile v Kranjski Gori, Mariboru in Hočah, pred našimi dekleti, ki so v noči iz nedelje na ponedeljek odpotovala v Grčijo, pa so zdaj tudi že prvi pripravljalni obračuni.

Prvo tekmo bodo Slovenke proti Grkinjam odigrale 11. julija v dvorani Melina Merkouri Sports Hall v Pireju, zatem pa se bosta reprezentanci pomerili še trikrat.

Italijanski strateg na slovenski klopi Marco Bonitta, se prvega testa pripravljenosti že zelo veseli. Z zadnjimi treningi v Hočah je bil namreč še posebej zadovoljen: “Drugi del priprav je bil zelo dober. Vemo, da se v tem obdobju pri igralkah pojavljajo vzponi in padci, saj smo zares trdo trenirali, še posebej naporen je bil trening moči. A v zadnjih dveh dneh je ekipa trenirala zelo konstantno in mislim, da smo pripravljeni na prve tekme. Resda bo šlo le za pripravljalne tekme, a je čas, da preizkusimo svojo raven in svojo strategijo igre. Zelo se že veselim teh dvobojev.”

“Zaradi kar težkih fizičnih priprav, predvsem v Kranjski Gori pa tudi v Mariboru, smo na treningih z žogo precej nihale. Zdaj, ko je fizičnih obremenitev manj, smo tudi dvignile raven odbojke. Zelo se veselimo tekem v Grčiji, da bomo lahko videli naše dejansko stanje tudi v igri. Opravljamo tudi zelo veliko analiz naših treningov, da bi lahko čim bolj izboljšale naš tehnični nivo in pa tudi sam pogled na odbojko. Zelo sem zadovoljna z dosedanjim potekom priprav in upam, da bomo do evropskega prvenstva in seveda tudi olimpijskih kvalifikacij le še dvigovale raven. Mislim, da bo vse tako, kot si želimo,” podobno razmišlja tudi Eva Pogačar.

Foto: Aleš Oblak

Po povratku iz Grčije naše odbojkarice ne bodo počivale, saj se bodo Mija Šiftar, Maša Pucelj, Nika Milošič in Selena Leban že 16. julija na pripravah pridružile mladinski reprezentanci, ki jo 24. julija čaka nastop na Olimpijskem festivalu evropske mladine v Mariboru, preostala dekleta, ki se jim je v zadnjem tednu pridružila še Naja Kukman, pa bodo še naprej trenirale v Hočah, kjer bodo med 19. in 22. julijem odigrale štiri pripravljalne tekme, znova z Grkinjami.

Pred odhodom na evropsko prvenstvo v Belgiji bo naša izbrana vrsta odpotovala še v Puchov in se dvakrat pomerila s Slovaško, med 9. in 13. avgustom pa bodo na sporedu še pripravljalne tekme z Azerbajdžanom in Hrvaško.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!