Prvaki ostali brez zvezdnikov

Odbojka 14. Maj. 202216:22 > 16:39
Delite:
Foto: CEV

Lube Civitanova je pred dnevi osvojila tretji zaporedni naslov italijanskih prvakov, navdušene navijače pa je šokirala vesta, da ekipo zapuščata nosilca ekipe Ricardo Lucarelli in Robertlandy Simon.

Navijače Lube Civitanove je po osvojenem naslovu šokirala vest, da ekipo zapušča MVP italijanske Superlege Robertlandy Simon in odlični brazilski sprejemalec Ricardo Lucarelli.

“Konec januarja sem vodstvu kluba povedal, da bi rad ostal. Čakal sem na pogodbo, ki pa je ni bilo. Oglasili so se drugi klubi in izbral drugo ponudbo. Igral bom v Piacenzi, ker je dober klub. O njem sem slišal le pozitivne stvari. Tukaj bo tudi Simon, ki je odličen igralec in odlična oseba,” je za italijanskem mediji potrdil selitev k Piacenzi Lucarelli.

Lube Civitanova:

Kdo prihaja: Isac Santos (Bra), Barthelemy Chinenyeze (Fra), Mattia Bottolo (Fra)

Kdo odhaja: Robertlandy Simón (Kub), Ricardo Lucarelli (Bra)

Kot je rekel Brazilec, se tja seli tudi njegov zdajšnji soigralec Simon, kar pomeni, da bo Piacenza v prihodnji sezoni naskakovala italijanski naslov.

V tej sezoni je dres Piacenze nosil tudi slovenski korektor Tonček Štern, ki bo v prihodnji sezoni igral za grški Olympiacos. Pridružil se bo nekdanjemu slovenskemu selektorju Albertu Giulianiju in rojaku Aleni Pajenku.

Komentari

Vaš komentar