Italijanke zmagovalke lige narodov

Odbojka 23. Jun 202418:21 0 komentarjev
Foto: Volleyball World

Italijanska odbojkarska reprezentanca je zmagovalka 6. izvedbe lige narodov za dekleta. Na zaključnem turnirju v Bangkoku so v finalu s 3:1 odpravile Japonke.

Po dveh gladko osvojenih nizih (25:17), so Italijanke malce popustile ter azijski ekipi prepustile niz, v četrtem pa je bilo ponovno vse v znamenju modrih dresov in Italija se je razveselila svoje druge zmage v ligi narodov. Prvič so to tekmovanje osvojile leta 2022.

V tekmi za tretje mesto so Poljakinje po petih nizih strle Brazilke, s tremi lovorikami najuspešnejša država v ligi narodov, Amerika, pa je obstala v četrtrfinalu, ugnala jo je ravno Italija.

V finalu je bila s 27 točkami pričakovano najboljša Paola Egonu, 15 jih je dodala Myriam Sylla, pri Japonkah je bila najboljša Sarina Nišida Koga s 17 točkami.

Italijanska korektorica je bila po koncu turnirja izbrana tudi za najboljšo igralko zaključnega turnirja. V idealni postavi najdemo še italijansko podajalko Alessio Orro, najboljši sprejemalki sta bili Koga in Sylla, za najboljši blokerki sta bili izbrani blokerki, Poljakinja Agnieszka Korneluk in Itlaijanka Sarah Luisa Fahr, najboljša prosta igralka pa je postala Japonka Manami Kojima.

Italijanske so v žep pospravile milijon dolarjev, drugouvrščene Japonke pa polovico manj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!