Ruski velikan stopa na višji nivo, Rok Možič: Hvala

Odbojka 10. Maj 202314:11 > 11. Maj 2023 11:46 0 komentarjev
Maksim Sapožkov
Foto: Profimedia

Italijanska Verona po koncu sezone že vleče prve kadrovske premike v svoji ekipi. Ekipo zapušča ruski velikan, 220 cm visoki Maksim Sapožkov, ki je bil v tej sezoni eden izmed nosilcev Verone.

22-letni ruski korektor se je v Veroni preselil iz Yurga Samotlor iz Nižnevartovska in se že v prvi sezoni v močni superlegi izjemno izkazal. Za Verono je na 30 tekmah dosegel kar 527 točk. Od tega 447 v napadu, dodal pa je še 27 asov in 53 blokov, s čimer je bil prvi bloker ekipe.

Njegovo oznanitev na družbenih omrežjih pospremil tudi slovenski as Rok Možič, ki je v komentarjih zapisal “spasibo”, kar v ruščini pomeni hvala. Sapožkov bo v novi sezoni igral za Modeno, ki bo z novim trenerjem Francesom Petrello, ki je zamenjal Andreo Gianija, zgradila povsem novo ekipo.

Rus ne bo edini, ki ga v prihodnji sezoni ne bo v dresu Verone. Po zadnji tekmi sezone se je od aktivne kariere poslovil legendarni organizator igre Raphael Vieira de Oliveira.

Verona je redni del te sezone končala na visokem petem mestu. V končnici je bila blizu presenečenja in celo uvrstitvi v polfinale, a se Lube Civitanova ni dala. Ostali so ji boji od 5. do 9. mesta, Verončani so v tem boju prišli le do ene zmage in končali kot deveti. V italijanskem pokalu so izpadli v četrtfinalu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!