Sprememba na klopi Calcita

Gregor Rozman
Gregor Rozman. Foto: Calcit Volley

Zaradi zdravstvenih težav je z mesta prvega trenerja odbojkaric Calcit Volleyja odstopil Gregor Rozman. Klubsko zaupanje je užival šest sezon. Njegovo mesto bo zavzel Gašper Ribič.

“Ne znam opisati občutkov, ki me preletavajo ob tej osebni odločitvi, ki so ji botrovale zdravstvene prepreke. Prvič v življenju sem se znašel v takšnem položaju in zaradi višje sile moram nekaj časa ostati izven dvorane. Sezona se zame ne bi smela končati tako, kot se je. Očitno na nekatere stvari v življenju nimamo vpliva in samo želim si lahko, da se čimprej vrnem in pomagam klubu v kakršnikoli obliki. Kljub temu vem in verjamem, da bo ekipa zmogla v končnici pokazati to, kar nam je skozi sezono izpolzelo iz rok. Naj se ob tej priložnosti zahvalim tudi vodstvu kluba za razumevanje in njihovo pomoč v teh trenutkih,” je ob odstopu povedal Gregor Rozman.

Ta je na čelo Calcit Volley prišel leta 2017 in s Kamničankami nanizal številne uspehe. Osvojil je tri naslove državnih prvakinj (2020, 2021, 2022), dve pokalni lovoriki (2019, 2022) in srednjeevropsko ligo Mevza (2020). S klubom je v sezoni 2020/21 nastopil tudi v rednem delu lige prvakinj.

Kamniški klub, ki je pred tem zamenjal trenerja tudi v moški ekipi, je odstopno izjavo sprejel z razumevanjem in obžalovanjem. Na čelo ženske ekipe so postavili Gašperja Ribiča, do zdaj trenerja kamniške druge moške članske ekipe. V preteklosti pa je tri sezone že vodil Calcitovke in z njimi dvakrat osvojil državni naslov.