Uradno: 17-letni Nejc Najdič v ACH Volley

Odbojka 6. Jun 202322:21 0 komentarjev
Nejc Najdič
Foto: Profimedia

Iz tabora ACH Volleyja sporočajo, da se bosta ekipi oranžnih zmajev v naslednji sezoni pridružila mlada ter izjemno perspektivna mladinska reprezentanta Nejc Najdič in Jošt Kržič. Prav tako bo z igranjem v ekipi slovenskih prvakov na mestu podajalca nadaljeval Primož Mejal.

Komaj 17-letni Najdič, ki se je v pretekli sezoni kalil pri Merkurja iz Maribora, ob prihodu v najtrofejnejši odbojkarski kolektiv, ne skriva zadovoljstva: “Zelo sem vesel, da bom v prihodnji sezoni lahko del ekipe ACH Volleyja, v kateri so igralci od katerih se bom lahko veliko naučil in tako postajal boljši. Kljub temu, da sem star 17 let, želim v Ljubljani pustiti dober vtis in izkoristiti vsako ponujeno priložnost.”

Ob Najdiču se k oranžnim zmajem iz Črnuč seli tudi mlajši od bratov Kržič, ki se je ravno z Najdičem ter Marovtom veselil največjega uspeha slovenske kadetske reprezentance, in sicer naslova evropskih prvakov. “Ko te enkrat pokliče klub kot je ACH je odločitev zelo preprosta. Tukaj se bom veliko naučil in rastel iz dneva v dan, tako kot igralec kakor tudi kot oseba. Z nekaterimi fanti smo skupaj že doživeli veliko reprezentančnih uspehov v mlajših kategorijah, sedaj pa je čas, da se dokažemo tudi v oranžnem dresu.”

Radovan Gačič
Foto: OZS

Najdič bo podajalski par pri slovenskih prvakih tvoril z Primožem Mejalom, ki ostaja v Tivoliju. “Kljub temu, da smo dodobra pomladili ekipo morajo naši cilji ostati enaki. Branimo barve serijskega državnega prvaka in samo s trdim delom in visoko stopnjo motivacije bomo rastli skupaj kot ekipa in verjamem, da tudi v prihajajoči sezoni rezultati ne bodo izostali,” je ob podaljšanju pogodbe povedal Mejal.

ACH Volley je v sporočilu za javnost potrdil, da se je lotil novih smernic. Pred novo sezono so močno pomladili zasedbo, ki bo v veliki večini sestavljena iz mladih ter perspektivnih slovenskih igralcev. Odlična popotnica za razvoj slovenske odbojka nasploh, so zapisali, pri Calcitu pa si že manejo roke, v primeru, da sestavijo vsaj približno dobro ekipo, s proračunom, ki ga imajo, to ne bi smela biti težava, bodo oranžni zmaji v škripcih, to je več kot jasno.

Od tujcev v Ljubljani ostaja le kapetan, Makedonec Nikola Gjorgiev.

ACH Volley 2023/2024:

Podajalca:
Nejc Najdič
Primož Mejal

Blokerji:
Danijel Koncilja
Matic Videčnik
Jošt Kržič

Sprejemalci:
Alen Šket
Luka Marovt
Klemen Šen

Korektor:
Nikola Gjorgiev
Jaka Sešek

Libero:
Jani Kovačič

Trener:
Radovan Gačič