Kdo sta dvojčici, ki sta parali živce slovenskim rokometašem?

Reprezentance 16. Jan 202416:29 1 komentar
Charlotte in Julie Bonaventura
Charlotte in Julie Bonaventura, Foto: Profimedia

Slovenski rokometaši so na včerajšnji zadnji tekmi prvega skupinskega dela evropskega prvenstva ugnali Norvežane z 28:27. Kljub zmagi pa v slovenskem taboru niso bili zadovoljni s sojenjem.

Glavni sodnici tekme med Slovenijo in Norveško sta bili Francozinji, dvojčici Charlotte in Julie Bonaventura. 43-letnici iz Marseilla sta že stalnici na največjih rokometnih tekmovanjih.

Sodili sta že na moških in ženskih svetovnih ter evropskih prvenstvih, prav tako pa na olimpijskih igrah. Njuna kariera traja že več kot 20 let. Leta 2005 sta debitirali na ženskem svetovnem prvenstvu do 17 let. Štiri leta kasneje sta že sodili na članskem ženskem mundialu.

Na olimpijskih igrah sta bili že trikrat: v Londonu, Riu de Janeiru in Tokiu. Prvo moško svetovno prvenstvo so jima zaupali leta 2017, od takrat sta stalnica na največjih tekmovanjih.

Charlotte in Julie Bonaventura
Charlotte in Julie Bonaventura. Foto: Profimedia

Nezadovoljni Slovenci

Po tekmi proti Norveški je bilo veliko govora o sojenju Francozinj. Slovenci so si “prislužili” kar devet izključitev za razliko od treh norveških. Dve minuti so morali počivati Blaž Blagotinšek, Gašper Marguč, Jure Dolenec, Nejc Cehte, Staš Jovičić Slatinšek, Tilen Kodrin in dvakrat Matic Suholežnik, kaznovan je bil tudi selektor Uroš Zorman.

Tudi statistika v sedemmetrovkah je precej enosmerna. Norvežani so jih izvajali šest, Slovenci le eno. Tako ali tako pa je vedno veliko govora tudi o subjektivnosti dolžine napadov. Tudi tokrat se je zdelo, da sta Norvežanom nekajkrat pogledali skozi prste.

Charlotte in Julie Bonaventura
Foto: Profimedia

Vseeno so Zormanovi varovanci uspeli ubraniti zadnji napad in slavili z 28:27 ter osvojili prvo mesto v skupini D. V naslednji krog so tako odnesli pomembni dve točki. V drugem skupinskem delu se bodo pomerili z Danci, Švedi, Nizozemci in Portugalci.

Lestvica skupine II

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje