Lahko Francija prepreči skandinavsko slavje?

Reprezentance 13. Dec 202322:18 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Danska ženska rokometna reprezentanca je na zadnji četrtfinalni tekmi svetovnega prvenstva na Danskem, Norveškem in Švedskem v Herningu premagala Črno goro s 26:24 (13:10). Danska se bo v polfinalu pomerila z Norveško, drugi par je Francija - Švedska.

Večji del prve polovice tekme je minil v enakovredni predstavi, rokometašice iz Hamletove dežele so nekoliko lažje zadihale tik pred odhodom na veliki odmor, ko so povedle za tri gole (13:10). Ene od treh gostiteljic letošnjega mundiala so v začetku druge polovice tekme hitro povedle za sedem golov (20:13). V zadnjem delu tekme so močno popustile in tekmicam dovolile, da so se jim približale na dva gola (22:20, 25:23, 26:24), zmage pa niso ogrozile.

Pri Dankah sta bili najbolj učinkoviti Emma Friis in Anne Hansen, ki sta dosegli po pet golov, pri Črnogorkah pa Dijana Mugoša s šestimi zadetki.

Švedinje so na današnji prvi četrtfinalni tekmi premagale Nemke s 27:20. Skandinavke so temelje za zmago postavile v prvi polovici tekme. Povedle so s 7:0, prvi gol so prejele šele v petnajsti minuti, polčas pa zaključile z desetimi goli naskoka (16:6). V nadaljevanju so imele Nemke pod nadzorom ter prihranile precej moči za petkov polfinalni obračun s Francozinjami.

Pri Švedinjah so Linn Blohm, Nathalie Hagman, Olivia Mellegard in Jamina Roberts dosegle po pet golov, pri Nemkah pa Amelie Berger, Alina Grijseels in Viola Charlotte Leuchter po štiri zadetke.

Foto: Profimedia

Na torkovih uvodnih četrtfinalnih obračunih v norveškem Trondheimu so napredovale Francozinje in Norvežanke. Francija je na prvi tekmi premagala Češko s 33:22, Norveška pa je bila boljša od Nizozemske s 30:23.

Francijo v petek ob 17.30 čaka obračun s Švedsko, Norveška pa se bo ob 20.30 pomerila z Dansko.

Francija kot gostiteljica in Norveška kot evropska prvakinja sta že uvrščeni na OI. V Pariz bo potovala tudi nova prvakinja, v primeru zmage Francije in Norveške pa naslednja najuspešnejša reprezentanca na letošnjem SP.

V petek bodo tudi tekme za razvrstitev od petega do osmega mesta. Češka se bo ob 11.30 pomerila z Nemčijo, Nizozemska pa ob 14.30 s Črno goro.

SP v rokometu za ženske, polfinale

Petek, 15. december: 

17.30 Francija – Švedska

20.30 Norveška – Danska

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!