Neobičajna majorška kombinacija Primoža Rogliča

Kolesarstvo 13. Dec 202321:13 0 komentarjev
Primož Roglič
Foto: Profimedia

Moštvo Bore Hansgrohe, za katero bo v naslednjih dveh letih kolesaril tudi slovenski as Primož Roglič, je od ponedeljka na pripravah na Majorki. Z nemško zasedbo se na tem Balearskem otoku mudi tudi Zasavec, ki pa mora zaradi strogih pravil Mednarodne kolesarske zveze (UCI) te dni treninge opravljati v neobičajni kombinaciji.

Ker bo Primož Roglič pogodbeno član Bore Hansgrohe postal šele s 1. januarjem 2024, mora prve pripravljalne treninge po pravilih UCI-ja opraviti v oblačilih še vedno aktualnega delodajalca, torej Jumbo-Visme. Drugače pa je pri kolesu – tam ni pravila, ki bi kakorkoli zapovedoval, da bodoči člani moštva ne smejo preizkušati ekipne opreme. Zato so prve fotografije z Majorke, kjer se Bora pripravlja na novo sezono, mogoče pa jih je zaslediti na družbenih omrežjih, precej zanimive.

Roglič je namreč še vedno oblečen v rumeno-črne drese Jumbo-Visme (tudi dresi nizozemskega moštva se bodo z začetkom novega leta zaradi spremembe imena v Visma-Lease a Bike spremenili), lahko pa je že preizkusil novo kolo znamke Specialized. Na kolesih tega opremljevalca je Kisovčan sicer nastopal še v dresu Adrie Mobila (2013-2015), po prestopu v svetovno serijo pa je najprej tekmoval še na kolesu znamke Bianchi, nazadnje pa Cervelo.

Novo Rogličevo moštvo je sicer v teh dneh v središču kolesarske javnosti zaradi prestopa Ciana Uijtdebroeksa k Jumbo-Vismi. Kot smo že poročali, so Nizozemci v soboto sporočili, da se jim bo mladi Belgijec že v sezoni 2024 pridružil kot novi član, manj kot uro in pol zatem pa je Bora sporočila, da je osmouvrščeni z letošnje Vuelte do konca prihodnje sezone pogodbeno vezan z nemško zasedbo. Dokončna razrešitev spora – Bora naj bi zdaj za 20-letnika zahtevala okrog milijon evrov odškodnine – bo verjetno dobila epilog na sodišču.

Uijtdebroeks naj bi si želel Boro zapustiti tudi zaradi verbalnega nasilja, ko naj bi njegovi moštveni na dirki po Španiji ustvarili skupino na družbenem omrežju WhatsUp, uperjeno proti njemu. Da to ne drži, je v izjavi za Het Laatste Nieuws dejal športni direktor Bore na Vuelti Jean-Pierre Heynederickx.

“Ko sem to prvič slišal. sem skoraj padel s stola. Res sem bil presenečen. Vse to skupaj me zelo jezi. Če se je to res dogajalo, se je za mojim hrbtom. To bi se mi zdel zelo nizek udarec. Če se to izkaže za resnično, bom prišel zadevi do dna. Kateri kolesarji in drugi člani ekipi so bili del te skupine in kaj je bilo napisano. Iz dna srca upam, da to ni res,” je dejal Belgijec.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!