Zgodba se ponavlja: tudi pri prestopu Van Aerta ni bilo vse črno na belem

Kolesarstvo 13. Dec 202314:39 0 komentarjev
Wout Van Aert
Na dirki po Italiji bodo pri Vismi stavili na Wouta Van Aerta. Foto: profimedia

Prestopna saga okoli Ciana Uijtdebroeksa se še ni zaključila. 20-letni Belgijec je še vedno pogodbeno zavezan Bori - Hansgrohe, trenira pa že z Vismo - Lease a bike. V medijih pa je zaokrožil spomin na še eno kontroverzno zgodbo, povezano z nekdanjo ekipo Primoža Rogliča.

Pred sezono 2019 je namreč Jumbo-Visma v svoje vrste zvabila takrat še cestnemu kolesarstvu dokaj nepoznanega Wouta Van Aerta. Belgijec je sicer že bil trikratni svetovni prvak v ciklokrosu, veljal pa je za zelo obetavnega kolesarja.

V sezoni 2018 je Van Aert še dirkal za ekipo Verandas Willems-Crelan, poznano tudi kot Sniper Cycling. Jumbo-Visma še zdaleč ni bila edina ekipa svetovne serije, ki se je ogrela za obetavnega kolesarja, vseeno pa je na koncu belgijsko moštvo potrdilo, da si je zagotovilo Van Aertove usluge za sezono 2020.

A sledil je preobrat. Potem, ko je Van Aert izrazil pomisleke glede združitve ekipe Sniper Cycling z moštvom Roompot-Nederlandse Loterij, je predčasno prekinil pogodbo in že v sezoni 2019 presedlal k rumeno-črnim.

Wout Van Aert
Wout Van Aert v dresu ekipe Sniper Cycling. Foto: profimedia

“Stvari so se zgodile hitreje od načrtovanega, lahko ga pozdravimo v naši ekipi,” je takrat dejal direktor Visme Richard Plugge.

Ekipa Sniper Cycling je Van Aerta tožila, Belgijec pa je bil svojim nekdanjim delodajalcem na koncu primoran izplačati 662 tisoč evrov zaradi nespoštovanja pogodbe. Sniper Cycling je sicer zahteval 1,2 milijona evrov.

Podobno se je torej zgodilo tudi v povezavi s prestopom Ciana Uijtdebroeksa. Belgijec ima z Boro pogodbo še za sezono 2024, Visma pa je njegov prestop že naznanila. Nemška ekipa, za katero bo v sezoni 2024 kolesaril tudi Primož Roglič, se je odzvala, da o menjavi ekipe ne ve ničesar. 20-letnika bodo izpustili v primeru, da Visma odplača klavzulo v višini milijona evrov.

Kako se bo razpletla saga? Očitno znova na sodišču.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!