Poraz se je zgodil, a vojna še ni izgubljena

Rokomet 12. Apr 202418:34 0 komentarjev
Slovenska ženska rokometna reprezentanca
Foto: Profimedia

Slovensko žensko rokometno reprezentanco v kvalifikacijah za nastop na olimpijskih igrah, ki bodo poleti v Parizu, čakata še dve odločilni tekmi. V Neu-Ulmu v Nemčiji jo po porazu proti gostiteljici s 25:31 v soboto ob 16.45 čaka Paragvaj, dan kasneje ob 16. uri pa še Črna gora.

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je lov na olimpijske igre začela s porazom proti gostiteljici olimpijskega kvalifikacijskega turnirja. Nemke so bile pretrd oreh za Slovenke, ki so domačinke lovile praktično skozi celoten obračun, na koncu pa izgubile s šestimi goli razlike.

Izbranke črnogorskega stratega na slovenski klopi Dragana Adžića so si tako otežile boj za premierno uvrstitev na OI, a vstopnica še ostaja v igri, saj OI zagotavljata prvi mesti s turnirja.

Poraz na reprezentanci ni pustil večjih posledic. Slovenska dekleta se po porazu proti sedmi najboljši reprezentanci z zadnjega svetovnega prvenstva zavedajo napak, ki so jih stale ugodnejšega rezultata. Še bolj pomembno je dejstvo, da boj za eno izmed dveh vozovnic v Pariz ostaja povsem odprt in da o napredovanju skorajda povsem odločajo le same.

“Poraz se je zgodil. Bitka je izgubljena, ni pa izgubljena vojna,” je na medijskem dogodku na edini prosti dan v okviru štiridnevnega turnirja dejala Maja Svetik, so sporočili iz Rokometne zveze Slovenije. Primorka v slovenskem dresu je še dodala: “Moramo se psihično pobrati in iti dalje. Zavedamo se napak, ki smo jih delale proti Nemčiji. Grenak okus ostaja, a izgubljeno ni še prav nič. Potrebno se je zbrati in preostali tekmi na koncu pripeljati v našo korist.”

Paragvaj bo dober test pred tekmo s Črno goro

Na drugem preizkusu v Neu-Ulmu se bodo pomerile s Paragvajkami, ki na tem turnirju na papirju kotirajo najnižje, a so v četrtek proti Črni gori dokazale, da z njimi velja biti previden. Bronasti reprezentanci z zadnjega evropskega prvenstva so namreč tesno dihale za ovratnik 55 minut tekme, na koncu pa priznale premoč s 25:30.

Slovenska ženska rokometna reprezentanca
Foto: Profimedia

“Tekmo z Nemčijo smo že pozabile. V analizi smo izluščili pozitivne stvari in se že ozrli proti Paragvaju. Ta je proti Črni gori odigral dobro tekmo. Južnoameričanke igrajo nekoliko drugačen rokomet, kot smo ga vajene. So zelo hitre in borbene. Za nas bo to zelo dober test pred tekmo s Črno goro, na katerem lahko veliko pridobimo v smislu ekipnega duha,” je pred nadaljevanjem tekmovanja povedala Elizabeth Omoregie.

“Paragvaj me ni pretirano presenetil, saj je na enak način kot proti Črni gori igral že na SP. Na sobotne tekmice se bomo pripravili kar najbolj resno. Olimpijski kvalifikacijski turnir lahko prinese kakšne kalkulacije, zato bo vsak dodaten gol proti Paragvajkam pomemben,” pa pred drugim izzivom v Nemčiji opozarja selektor Adžić in v isti sapi dodaja: “Tekmo z Nemčijo smo detajlno analizirali. Pred preostalima dvobojema imamo še veliko rezerv. Verjamem, da bomo marsikatero stvar že v soboto dvignili na višjo raven. To bo izrednega pomena tako za sobotno, še posebej pa za nedeljsko tekmo.”

Po prvih dveh tekmah sta v Neu-Ulmu, na enem izmed treh olimpijskih kvalifikacijskih turnirjev, s po dvema točkama vodilni Nemčija in Črna gora, Paragvaj in Slovenija sta brez.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!