Velenjčani in Celjani močnejši od milijonov

Rokomet ostalo 24. Mar 201411:28 > 11:29

Ljubljana – Rokometaši Gorenja in Celja Pivovarne Laško so na prvih tekmah osmine finala Lige prvakov dokazali, da denar v športu še zdaleč ni vse. Ose so presenetile PSG, pivovarji dan kasneje ponovili vajo proti Flensburgu.

Katarski milijoni in številni zvezdniki niso bili dovolj za ekipo Gorenja, ki je v soboto znova premikala meje mogočega. Sloviti PSG je v Rdeči dvorani padel s 30:28. Mikkel Hansen, Daniel Narcis, Luc Abalo, Igor Vori in ostali zvezdniki so saleško dolino zapuščali z dolgimi nosovi. “Čestitam svojim igralcem za enkratno predstavo in se zahvaljujem občinstvu za podporo. Fantje se niso ustrašili tako uglednih imen, čeprav je bilo nekaj tega čutiti na začetku. A ko so videli, da lahko zadenejo in jih ustavijo, je igra stekla,” je bil s predstavo svojih varovancev zadovoljen Ivan Vajdl.

V vratih je blestel Benjamin Burić: “Čestitam soigralcem za prikazano igro. Mi že od začetka sezone gradimo sebe in svojo samozavest in danes se nam je poklopilo. Mislim, da sta dva gola lahko dovolj. V Parizu bomo na igrišču pustili srce.Fahrudin Melić je še lani nosil rumeni dres, letos pa si kruh služi v Parizu: “Gorenje nam je pokazalo, kako se bori za barve kluba in vsako žogo. Velenjčani so zasluženo zmagali, za kar jim iz srca čestitam vendar verjamem, da bomo dva zadetka doma nadoknadili.

Velenjčane povratna tekma čaka prihodnjo nedeljo, ko si srečanje ob 17.00 ekskluzivno oglejte na SK 3.

Tamše: Upam, da smo privabili še kakšnega navijača

Čeprav z veliko manjšim proračunom od PSG, tudi Flensburg za slovenske klube v finančnem smislu ostaja nedosegljiv. A tudi v Zlatorogu denar ni odigral odločilne vloge. Pivovarji so na kolena spravili Flensburg in si pred povratno tekmo priigrali pomemben zadetek prednosti. “Najprej se je potrebno zavedati, da je Flensburg ekipa, ki je v zadnjem obdobju v izjemni formi in da nasprotnike premaguje z visokimi dvoštevilčnimi razlikami. Res igrajo izjemno in pred nami ni bila lahka naloga, sploh ob vseh poškodbah, ki so nas doletele v zadnjem času in danes tekom tekme. Vendar nič ne de, fantje so prikazali eno borbenost, pravi karakter in požrtvovalnost v obrambi, v napadu pa smo odigrali strpno, brez prehitevanja in to nam je večji del tekme uspevalo zelo dobro. Čestitam fantom in publiki, ki bi se ji ob tem zahvalil za to izjemno podporo in fantastično navijanje. Želim si, da bi bile tekme v nadaljevanju domačega prvenstva in Lige prvakov tako polne, kot so bile tokrat oziroma, da smo s to igro in srčnostjo privabili še kakšnega navijača Celja Pivovarne Laško,” je bil po srečanju navdušen celjski poveljnik Branko Tamše.

Najprej bi se rad zahvalil navijačem, ki so prišli v tako velikem številu. Čestital bi svojim soigralcem in trenerju, ki smo z energijo, ki nas je krasila skozi celotno srečanje, uspeli premagati Flensburg, ki bi se mu zahvalil za fer in korektno srečanje. Imeli smo nekaj padcev, vendar še enkrat smo pokazali, da lahko mero vzamemo tudi velikim ekipam. Mislim, da nas čaka izjemno težka povratna tekma, vendar že tokrat smo kot outsijder dokazali in pokazali tej publiki, da lahko verjamejo v nas in tudi v Flensburg potujemo z dvignjeno glavo in bomo videli kako bo,” se najboljši strelec Celja Nemanja Zelenović tudi na povratni tekmi v Nemčiji nadeja odličnega rezultata.

Celjani bodo v Nemčiji gostovali v soboto, ekskluzivni prenos srečanja vas od 17.30 naprej čaka na SK 3.

Author: Ž. Š., Foto: FB/Celje Pivovarna Laško, Gregor Katič