Celje ob 20.00 gosti prvouvrščeni Veszprem

Rokomet ostalo 17. Nov 201311:15 > 12:53

Celje – Za “pivovarje” je to tekma, ki jim lahko veliko prinese, izgubiti pa nimajo skoraj ničesar. Veszprem je na uvodnih štirih tekmah dosegel prav toliko zmag in ima letos res fantastično ekipo, ki cilja na vrh. Srečanje je na sporedu ob 20.00, v neposrednem prenosu pa si ga lahko ogledate na programu Sport Klub 1.

Celjani so tekme, ki jim veliko pomenijo, odigrali tako kot je potrebno. Premagali so zadnjeuvrščeni moštvi, Motor iz Zaporožja in Sankt Peterburg, kar jih trenutno uvršča na četrto mesto, ki vodi v nadaljevanje tekmovanja. Zmaga proti katerikoli izmed vodilnih ekip, bi jih seveda približala vrhu in tudi uvrstitvi v osmino finala.
Trener Vladan Matić o današjem nasprotniku: “Veszprema ni potrebno veliko predstavljati, saj gre za ekipo, ki je pretendent za najvišje mesto v letošnji Ligi prvakov. To govori vse o njih, saj so v ekipo veliko vložili, primerno s tem pa so tudi njihove ambicije. Za uspeh se mora poklopiti veliko stvari, kar je pred kratkim dokazal Szeged, kjer je njihova dvorana kar malce ukleta za Veszprem. Njihov glavni igralec Nagy, je imel slab dan, domačini pa so to izkoristili. Računati na to, da se bo to zgodilo tudi tu, ne smemo. Mi moramo ponoviti obrambo, ki smo jo igrali na zadnji tekmi, v napadu pa odigrati z manj napakami in bolj pametno. Mi na tej tekmi ne moremo izgubiti ničesar, saj nihče ne pričakuje zmage. A lahko dobimo zelo veliko, zato moramo v tekmo sproščeno, brez pritiska, na igrišču pa dati vse od sebe in iti na zmago.”


Svoje mnenje o prihajajočem srečanju, je podal tudi največji adut Celja, Sebastjan Skube, “Odigrati moramo vrhunsko obrambo, da bi lahko dosegli čim več lahkih zadetkov. Mislim, da bomo imeli na postavljeno obrambo več preglavic, saj je njihova obramba čvrsta in zelo visoka, za njo pa sta dva zelo dobra vratarja. Čeprav bodo imeli Madžari številčno podporo, bi lahko bili gledalci tisti, ki bi nas na igrišču ponesli, kot so nas npr. lani s Kielom. Če smo lahko takrat presenetili njih, ne vem zakaj bi se naj sedaj ustrašili Veszprema. Imamo pravico poizkusiti vse in jih morda presenetiti ter kot prvi poraziti.”Liga prvakov, 5. krogSkupina A
Nedelja, 20.00
Celje P.L. – Veszprem
Motor Zaporožje – Sankt Peterburg
Že odigrano:
Rhein Neckar-Löwen – Croatia Zagreb 34:26 (21:11)Lestvica: Veszprem 8, Rhein Neckar 5, Croatia in Celje 4, Motor 3, St. Peterburg 0

Author: Matija Kosmač; Foto: rk-celje.si