Nov dan, nova reprezentančna tarča Celja

Nogomet 15. Maj 202412:48 0 komentarjev
Erik Janža
Erik Janža. FOTO: Aleš Fevžer.

Osvojeni naslov državnih prvakov je očitno le prvi korak na poti Celja do statusa dominantne sile slovenskega nogometa. V kontekstu potencialnih poletnih okrepitev se je na seznamu grofov znašlo še eno veliko slovensko ime - Erik Janža.

V zadnjih petih letih, odkar je leta 2019 iz Osijeka prestopil na Poljsko, je Erik Janža postal ikona navijačev Gornik Zabrzeja.

Ne samo to, nekdanji član Mure in Maribora je status v moštvu nadgrajeval do te mere, da je danes celo kapetan moštva, s katerim se v zaključku sezone bori za vstop v evropska tekmovanja.

Čeprav je standardno dobro igral na Poljskem, je bil Janža v Sloveniji kar nekaj časa malce pozabljen, nato pa se je skozi kvalifikacije za Euro 2024 vrnil v slovensko reprezentanco in skozi pot Slovenije na evropsko prvenstvo tudi dosegel svoja prva zadetka v reprezentančnem dresu. Njegov reprezentančni status se je popravil do te mere, da lahko z veliko gotovostjo po klubski sezoni odmisli kakršenkoli dopust, saj bo med potniki na evropsko prvenstvo v Nemčiji.

Erik Janža je danes standardni član slovenske reprezentance. Foto: Aleš Fevžer

Najprej Nemčija, nato Celje?

Potem pa … Prihodnost Erika Janže visi precej v zraku. Pogodba z Gornikom ga veže le še do konca te sezone, naši viri pa so nam prišepnili, da njegovo situacijo zelo resno spremlja Celje. Vemo, kakšne so ambicije grofov, ki si želijo ohraniti status dominantne sile slovenskega nogometa, hkrati pa še kako resno zgodbo spisati v Evropi.

V želji po več odgovorih na vprašanje, kje bo kariero nadaljeval Janža, smo se obrnili na njegovega zastopnika Mateja Škegra. Slednji je jasno poudaril, kaj je pri načrtovanju Prekmurčeve kariere trenutno prioriteta.

“Erik je maksimalno osredotočen na Gornik, pogovarjamo se o podaljšanju pogodbe. Če pa do evropskega prvenstva ne sklenemo dogovora, se bomo začeli pogovarjati z zainteresiranimi klubi. O imenih pa ne bi govoril,” je za Sportklub povedal zastopnik slovenskega reprezentanta.

Erik Janža
Erik Janža že pet let igra za Gornik Zabrze. FOTO: Profimedia.

Celjani, ki v kontekstu lova na slovenske reprezentante želijo tudi vratarja Igorja Vekića, bodo torej morali še malce počakati. Če pa se bo ponudila priložnost, imajo bržkone tako tekmovalne kot finančne kapacitete, da jo zagrabijo.

Bo pretehtala želja o še kakšnem domačem naslovu?

Slovensko ligo Erik Janža seveda odlično pozna. Pravzaprav bi bilo Celje že njegov četrti domači prvoligaški klub, pred tem je branil barve Mure, Domžal in Maribora.

Erik Janža
Foto: Aleš Fevžer

Skupno je med slovensko elito zbral 150 nastopov in dosegel štiri zadetke, z Mariborom je osvojil tudi dva prvenstvena in en pokalni naslov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!