Selektor dobil naslednika, trebanjske leve bo vodil povratnik v Slovenijo

Rokomet 18. Jun 202412:24 0 komentarjev
rokomet Radoslav Stojanovik
Foto: RK Trimo Trebnje

V novi sezoni se bo na klop aktualnih prvakov slovenskega rokometnega pokala Trima Trebnja usedel makedonski strokovnjak Radoslav Stojanovik, so danes potrdili na spletni strani kluba. Makedonski rokometni strateg bo zapolnil vrzel, potem ko se je po štirih sezonah in nazadnje osvojeni pokalni lovoriki poslovil Uroš Zorman, slovenski selektor.

Radoslav Stojanovik je trebanjski rokometni javnosti že poznan. V začetku tisočletja je namreč branil klubske barve kot igralec, hkrati pa v slovenskem prvenstvu oblekel tudi dres Gold Cluba ter velenjskega Gorenja. Po končani igralski karieri se je posvetil novemu trenerskemu izzivu, nazadnje je sedel na klopi makedonskega prvoligaša Tikveša in z njim osvojil peto mesto v državnem prvenstvu.

“Obljubim, da bomo borbena ekipa. Cilji ostajajo isti kot prejšnja leta. Za mene se v Trebnjem zgodba ponavlja, pred leti me je v klub kot igralca pripeljal Stane Sever, zdaj pa kot trenerja njegov sin Miha,” je dejal novi trener Stojanovik.

rokomet Radoslav Stojanovik
Radoslav Stojanovik se vrača v slovenski rokomet. Foto: Aleš Fevžer

Predsednik kluba Anton Janc ni skrival navdušenja: “Navdušilo nas je njegovo delo z mladimi. V njem vidimo velik potencial, da bi bil lahko on tisti, ki bi odpiral vrata našim mladim rokometašem pri prehodu med člane. Izkazal se je tudi kot trener Tikveša. Slovenski rokomet dobro pozna, saj je kar nekaj let igral v slovenski ligi. V klubu smo bili mnenja, da bo znal iz članske ekipe potegniti največ.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!