Sprememba pri Sloveniji, Cretu ne želi tvegati

Odbojka 18. Jun 202411:30 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Slovenski selektor Gheorghe Cretu je moral pred začetkom turnirja lige narodov v Stožicah zaradi poškodbe poseči v kader, ki je igral na prvih dveh turnirjih VNL 2024.

Zaradi poškodbe med 14 igralci, ki bodo kandidirali za nocojšnji obračun proti Argentini, ni izkušenega Dejana Vinčića. Novopečeni član Alpacem Kanala ima manjše težave z mečno mišico in trenira po prilagojenem programu. Zamenjal ga bo Uroš Planinšič, saj slovenski selektor Gheorghe Cretu pred zaključnim turnirjem VNL 2024 v Lodžu in olimpijskimi igrami v Parizu ne želi ničesar tvegati.

V kadru za spopad z gavči po pričakovanjih ni niti Roka Možiča, ki po operaciji gležnja še vedno ni pripravljen za največje napore. “Nikakor si ne želimo podreti vsega, za kar je v tem vmesnem obdobju trdo delal. Moramo biti previdni. Odbojka po prilagojenem programu je ena zgodba, tista tekmovalna nekaj drugega. Po mojem mnenju potrebuje še nekaj časa in dela, da bo lahko treniral brez tveganja. Je na dobri poti, da se vrne, delal je trdo, zdaj je pod okriljem naših fizioterapevtov in kondicijskih trenerjev,” je vrnitev odbojkarja Verone v slovensko ekipo komentiral romunski strokovnjak na slovenski klopi.

Danes bosta v Stožicah dve tekmi. Ob 16.30 se bosta v derbiju začelja udarili Bolgarija in Turčija, zvečer (20.30) pa bodo na sceno stopili domači ljubljenci, ki bodo proti Argentini lovili vsaj niz, s katerim bi tudi za Mednarodno odbojkarsko zvezo (FIVB) potrdili mesto v Parizu. Neposredni prenos obeh današnjih tekem bo na Sportklub 3.

Reprezentanca Slovenije, tretji turnir lige narodov:

Podajalca: Gregor Ropret, Uroš Planinšič

Korektorja: Tonček Štern, Nik Mujanović

Sprejemalci: Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Žiga Štern, Rok Bračko

Blokerji: Alen Pajenk, Jan Kozamernik, Sašo Štalekar, Janž Janez Kržič

Prosta igralca: Jani Kovačič, Urban Toman

Nasprotniki Slovenije na zadnjem turnirju v Stožicah:

Torek, 18. junij:
20.30 Slovenija – Argentina

Četrtek, 20. junij:
20.30 Kuba – Slovenija

Sobota, 22. junij:
20.30 Slovenija – Italija

Nedelja, 23. junij:
20.30 Srbija – Slovenija

Vse tekme si lahko ogledate na Sportklubu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!