Fury ali Usyk? Odgovor bomo dobili v Savdski Arabiji

SK Fight 1. Dec 202313:22 0 komentarjev
Oleksander Usyk
Foto: AP Photo/Jose Breton

Nezadržno se bliža boksarski "dvoboj stoletja" med Tysonom Furyjem in Oleksandrom Usykom za naslov absolutnega prvaka težke kategorije, ki nas čaka 17. februarja v Savdski Arabiji.

Potem ko je bil obračun sprva načrtovan za 23. decembra, bo zaradi nedavnega obračuna Tysona Furyja proti Francisu Ngannouju na zgodovinski dvoboj vendarle potrebno počakati do konca februarja.

Čeprav je Fury do zmage proti nekdanjemu UFC prvaku prišel veliko težje od pričakovanj in še zdaleč ni navdušil boksarskih strokovnjakov, menedžer Oleksandra Usyka, Alekdander Krasjuk, zagotavlja, da si v taboru Ukrajinca zaradi tega ne bodo privoščili lahkomiselnosti.

“Usyk še naprej enako razmišlja o Furyju. On je razumen in moder in razume, da imaš včasih lahko tudi slab dan, kot ga je Tyson imel proti Francisu. To je bil eden od najslabših nastopov Furxyja, ki smo jih videli. Seveda to ne pomeni, da bomo 17. februarja znova videli tako slabega Furyja,” je dejal Krasjuk in dodal: “Za Furyja bo borba proti Usyku najtežja v karieri. On ve, koliko mora trenirati in se pripraviti za dvoboj z absolutnim prvakom cruiser kategorije. Fury je podcenjeval Ngannouja, ker je mislil, da ni boksar, toda za Usyka bo zagotovo opravil boljše priprave. Obstaja razlika v velikosti, teži, boksarskih izkušnjah in IQ-ju, delu nog ter amaterskih izkušnjah. Ko vse pretehtamo, je težko predvidevati, kdo je v prdenosti. Odgovor bomo dobili 17. februarja v Riadu. Usyk želi premagati najboljšega Furyja. Nato pa lahko pride tudi do povratnega dvoboja.”

Fury (34-0-1, 24 s KO) v dvoboj prihaja kot WBC prvak, medtem ko je Usyk (21-0, 14 s KO) najboljši po verzijah IBF, WBA in WBO. Zmagovalec velikega spektakla v savdskem kraljestvu bo postal pri absolutni prvak težke kategorije po več kot dveh desetletjih in legendarnem Lennoxu Lewisu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!